
Tölkkipavuista syntyvässä arkikeitossa maistuu taikatahna miso, joka tekee kaikesta parempaa. Lisänä on rosmariiniöljy, johon kelpaavat tuoreyrtin nuupahtaneemmatkin lehdykät.
Valkopapukeitto ja rosmariiniöljyä
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
-
Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.
-
Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.
-
Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rosmariiniöljyn ja auringonkukansiementen kanssa.
Tuohonko lisää vielä paketin pekonia niin nam.
Paljon pitää olla aineita ko.soppaan. Luulin niinkuin monesti että syntyy käden kääntessä. Syön valkopaput tomattikastiikkeessa(purkki ) vain kiehauttamisen jälkeen voilla voideltun pahtoleivän päällä