
Kasviscurryyn valmistetaan aluksi punainen tahna, jonka tulisuutta voit säädellä chilin siemenillä. Ruuan makumaailma on peräisin Kaakkois-Aasiasta, ja sen aromaattiset mausteet kannattelevat ihanasti monipuolista kasviskimaraa.
Tofulla vahvistettu kasviscurry
Ainekset
Työvaiheet
- Laita ensin lisäkeriisi kiehumaan.
- Valmista currytahna. Kuori ja puolita salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista kanta. Ota kahdesta chilistä pois siemenet, jätä siemenet yhteen (tai poista siemenet kaikista, jos haluat miedomman ruuan.)
- Kuori ja raasta inkivääriä, kunnes saat 1 rkl raastetta.
- Mittaa kaikki tahnan ainekset yleiskoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi pyörivällä leikkuuterällä. Voit valmistaa tahnan myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Erottele parsakaali ja kukkakaali nupuiksi. Paloittele paprika, poista kanta ja siemenet.
- Siirrä currytahna kattilaan, ja kuumenna sitä sekoitellen 4–5 minuuttia. Lisää parsakaali, kukkakaali, paprika, kookosmaito ja limetinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii.
- Huuhtele pavut, leikkaa pois kanta ja pätki pavut. Lisää curryyn, keitä vielä 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi pieniksi kuutioiksi pilkottu tofu, limettimehu sekä suolaa maun mukaan.
- Tarjoa keitetyn täysjyväriisin kanssa. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja limettilohkoilla.
Aika-arvio on hyvin optimistinen. Käytännössä tähän menee yhtä paljon aikaa kuin vege-rendangiin (40min), jonka resepti löytyy myös täältä ja sen resepti muistuttaa paljon tätä. Maku oli erittäin hyvä!
Kiitos huomiostasi, muutan reseptin aika-arviota hieman ylöspäin.
Haluan testata tätä reseptiä, mutta mitä ovat nuo ohuet vihreät pavut? :)
Aah ne ovatkin ihan siis vihreitä papuja. :D
Voiko käyttää valmista currytahnaa ja jos voi, niin mikä määrä?
Voi käyttää valmistakin currytahnaa, mausta tulee vain hieman erilainen. Muutama ruokalusikallinen voisi olla sopivasti. Itse tehtyä tulee reseptissä huomattavasti enemmän, mutta valmis currytahna on tiiviimpää ja suolaisempaa, joten vähempi riittää.