
Ylivoimaisesti paras Jamie Oliverin keittokirja on Jamien kotona (Jamie at home). Tästä kirjasta meillä tehdään montaa kotiruokareseptiä, tässä yksi lemppareistani!
- Merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 3 keskikokoista keltaista ja/tai vihreää kesäkurpitsaa
- 500 g pennepastaa
- 4 luomukananmunan keltuaista
- 1dl kuohukermaa
- 2 reilua kourallista vastaraastettua parmesania
- 1 iso loraus oliiviöljyä
- 12 paksua viipaletta pancettaa tai pekonia isohkoina kuutioina
- tuoreen timjaminipun silputut lehdet (jos otat omasta puutarhasta myös kukat käy)
Jamie Oliverin kesäkurpitsaa alla carbonara
Työvaiheet
Laita pastavesi kiehumaan suolan kanssa. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin halki ja pilko viipaleiksi. Erottele keltuaiset kulhoon, lisää kerma ja puolet parmesanista. Sekoita haarukalla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Jätä se odottamaan.
Laita pasta kiehuvaan veteen ja anna kiehua (pakkauksen mukaan, mutta ota n. 1 minuuttia aikaisemmin pois vedestä)
kuumenna korkeareunainen suuri paistinpannu kuumaksi, lorauta siihen reilu satsi oliiviöljyä ja paista pekoni/panceta rapeaksi siinä. Lisää pannuun kesäkurpitsan viipaleet ja kaksi hyppysellistä mustapippuria. Ripottele joukkoon timjamin lehdet. Sekoita kauttaaltaan niin että kesäkurpitsat maustuvat pekonin viipaleiden ja mausteiden kanssa. Anna kesäkurpitsojen kypsyä melko pehmeiksi.
Seuraava vaihe on kriittisin: kun pasta on kypsää, valuta se ja ota n. 2 dl keitinvettä talteen. Kaada muna-parmesanjuustoseos ja kääntele pasta välittömästi kesäkurpitsapekoniseoksen sekaan. Nosta pannu liedeltä pois, ettei kastike juoksetu (munan takia).
Oikeassa ohjeessa lukee 6 kesäkurpitsaa, mutta se on aivan liikaa...