Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tacoja pohjoiseen tyyliin. Paista kuhat rapeiksi ja ryyditä herkku mummonkurkkusalsalla ja piparjuurijogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pientä annosta
Valmistusaika
45 min + tortillat 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalaiset rieskatacot

Ainekset

8
rieskatortillaa (ohje alla)
Mummonkurkkusalsa
6
rkl
vettä
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
kurkku
1
salottisipuli
Piparjuurikastike
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
raastettua piparjuurta
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Leivitetty kala
600
g
vaaleaa kalafileetä (esim. kuhaa)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
n. 3
dl
pankojauhoja
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
salaattia tai versoja
sitruunaa ja tilliä

Työvaiheet

  1. Tee mummonkurkkusalsa. Mittaa vesi, sokeri, etikka ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kurkut ja sipulit liemeen ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  2. Tee piparjuurikastike. Mausta jogurtti raastetulla piparjuurella, sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.

  3. Leivo ja paista rieskatortillat.

  4. Valmista kalat. Leikkaa fileet nahattomiksi paloiksi ja poista ruodot tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Mittaa vehnäjauhot laakealle lautaselle. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi pankojauhoissa. Paista kalat öljyssä pannussa, muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

  5. Valuta mummonkurkkusalsa liemestään. Lado rieskalle kalaa, kurkkusalsaa ja kastiketta. Viimeistele salaatilla. Pirskota päälle sitruunamehua ja lisää halutessasi tilliä.

Rieskatortillat

Ainekset

dl
maitoa, kaurajuomaa tai vettä
6
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
(kirkastettua voita)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, jauhot ja suola kulhoon. Lisää öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 8–10 palaan. Pyöräytä palloiksi ja kauli ohuiksi lätyiksi. Peitä keittiöpyyhkeellä.

  3. Paista rieskatortilloja kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Voit paistaa kahdella pannulla samanaikaisesti, niin työ sujuu nopeammin. Laita paistetut tortillat liinan alle, niin ne pysyvät pehmeinä. Halutessasi voit sipaista vastapaistetuille rieskatortilloille kirkastettua voita.

Vinkki! Tortillat voi pakastaa. Laita väleihin palat leivinpaperia, niin irrottaminen sujuu helpommin. Tortillat säilyvät pakastimessa muutaman kuukauden.

Kommentit (1)

Mummmonkurkkua salsaan, hih

Iik, mummonkurkkusalsaa. Ei ainakaan tämän mummon kurkusta :)  Olisi mukavampi tehdä Mummon kurkkusalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.