
Mehevän kakkutaikinan juju on mantelijauheessa ja paksussa turkkilaisessa jogurtissa. Taikina valmistuu nopeasti, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Päälle ladotaan kuorineen keitetyt mandariiniviipaleet, jolloin makuun tulee reippaasti aromikkuutta.
Mandariini-mantelikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pese mandariinit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kuorineen.
- Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle. Lisää kanelitanko. Kiehauta. Lisää mandariiniviipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Vältä sekoittamista, jotta mandariiniviipaleet pysyisivät mahdollisimman ehjinä.
- Sekoita jogurtti, kananmuna ja sulatettu rasva kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää nestemäisten ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kaada taikina vuokaan. Nosta mandariiniviipaleet liemestä ja aseta taikinan päälle. Jätä sokeriliemi talteen viimeistelyä varten.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päälle sokerilientä. (Jos sokeriliemi on jämähtänyt pannulle, kuumenna se notkeaksi.)
Tämän kakun aion leipoa sitten kun veriappelsiineja tulee kauppoihin.
Voiko tehdä munattomana?
Pettymys oli tämä kakku. Taikina liian tiivistä ja mautonta ja päällä olevista mandariineistakin ei juuri lisämakua saanut. Ei kelvannut edes lapsille joten roskiin meni . Ainoa plussa että näytti ihan kauniilta
Kiitos kommentistasi, onpa harmillista. Kuulostaa tosiaan siltä, että taikina on jäänyt kohoamatta. Lisään ensiavuksi hieman leivinjauheen määrää, jotta muille leipojille ei käy samoin.
Kakun muuntelusta: taikina saattaa onnistua ihan hyvin ilman kananmunaakin. Emme kuitenkaan ole kokeilleet sellaista versiota. Jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui!