
Vegaaninen pasta täynnä umamista ja kermaista makua! Salaisuus on cahewpähkinöissä ja ruskeissa herkkusienissä.
Tomaattinen ja kermaisen täyteläinen pasta on vastaus, kun kaipaa jotain helppoa, herkullista ja lohduttavaa. Jos et ole vielä kokeillut käyttää cashewpähkinöitä pastakastikkeen osana, tässä on sinulle täydellinen resepti.
Cashewpähkinöiden mieto ja hieman makeahko maku sekä pehmeä rakenne mahdollistavat niiden soseuttamisen pastakastikkeeseen. Niiden ansiosta suutuntuma on kermainen ja täyteläinen. Kokonaisten kirsikkatomaattien lisäksi tomaatin makua vahvistaa tomaattisose.
Rakennetta ja täyteläistä makua pastaan tuovat ruskeat herkkusienet. Ne paistetaan pannulla ja maustetaan balsamiviinietikalla. Pastaksi sopii esimerkiksi leveä nauhapasta, johon kastike tarttuu helposti.
Tomaatti-cashewpähkinäpasta
Ainekset
Työvaiheet
- Soseuta sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät, tomaattisose ja 1 rkl oliiviöljyä mahdollisimman sileäksi seokseksi.
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita paistinpannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamiviinietikka. Paista muutama minuutti.
- Laita pasta kiehumaan.
- Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia, lisää pannulle vettä hiljalleen. Lisää vettä, kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kastike keitetyn, valutetun pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.
Kuulostaa herkulliselta. Voiko tähän käyttää valmista cashew-voita ja tuleeko sitä kaksi dl? Satuin juuri ostamaan jättipurkin kyseistä herkkua.
Heippa! Valmis cashew-voi toimii varmasti hyvin. Luultavasti sitä riittäisi noin 1 dl tähän reseptiin.
Kokeilin tehdä ohjeen mukaan koska umami kiinnosti. Maku muistutti lähinnä mietoa porkkanalaatikkoa mutta sain hävitettyä sen myllättyäni tarpeeksi suolaa lautaselle.