Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 422 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaaninen pasta täynnä umamista ja kermaista makua! Salaisuus on cahewpähkinöissä ja ruskeissa herkkusienissä.

Tomaattinen ja kermaisen täyteläinen pasta on vastaus, kun kaipaa jotain helppoa, herkullista ja lohduttavaa. Jos et ole vielä kokeillut käyttää cashewpähkinöitä pastakastikkeen osana, tässä on sinulle täydellinen resepti.

Cashewpähkinöiden mieto ja hieman makeahko maku sekä pehmeä rakenne mahdollistavat niiden soseuttamisen pastakastikkeeseen. Niiden ansiosta suutuntuma on kermainen ja täyteläinen. Kokonaisten kirsikkatomaattien lisäksi tomaatin makua vahvistaa tomaattisose.

Rakennetta ja täyteläistä makua pastaan tuovat ruskeat herkkusienet. Ne paistetaan pannulla ja maustetaan balsamiviinietikalla. Pastaksi sopii esimerkiksi leveä nauhapasta, johon kastike tarttuu helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-cashewpähkinäpasta

Ainekset

250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
cashewpähkinöitä
1
rkl
tomaattisosetta
2-3
dl
vettä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
ruskeita herkkusieniä
1-2
tl
balsamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
300
g
(kananmunatonta nauhapastaa)

Työvaiheet

  1. Soseuta sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät, tomaattisose ja 1 rkl oliiviöljyä mahdollisimman sileäksi seokseksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita paistinpannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamiviinietikka. Paista muutama minuutti.
  3. Laita pasta kiehumaan.
  4. Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia, lisää pannulle vettä hiljalleen. Lisää vettä, kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita kastike keitetyn, valutetun pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

Kommentit (3)

Namia

Kuulostaa herkulliselta. Voiko tähän käyttää valmista cashew-voita ja tuleeko sitä kaksi dl? Satuin juuri ostamaan jättipurkin kyseistä herkkua.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! Valmis cashew-voi toimii varmasti hyvin. Luultavasti sitä riittäisi noin 1 dl tähän reseptiin.

Pastaman

Kokeilin tehdä ohjeen mukaan koska umami kiinnosti. Maku muistutti lähinnä mietoa porkkanalaatikkoa mutta sain hävitettyä sen myllättyäni tarpeeksi suolaa lautaselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.