Ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa kypsynyt kaali saa seuraansa kunnolla kuullotetut mausteet ja paljon ihanaa tilliä. Tarjoa herkku turkkilaisen jogurtin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.
Monipuolinen varhaiskaali maistuu tuoreena, kevyesti kypsennettynä ja pidempään haudutettuna.
Tomaattinen kaalipannu valmistuu nopeasti ja se on monikäyttöinen lisuke, tai vaikka brunssille sopiva kevyt ateria rapean leivän kanssa. Kaalilohkot ruskistetaan pikaisesti pannulla, jonka jälkeen pannulla kiehautetaan mausteinen tomaattikastike. Kaalilohkot laitetaan takaisin pannulle tomaattikastikkeeseen ja kypsennetään uunissa loppuun.
Tomaatin hapokkuus sopii makeahkolle kaalille mahtavasti ja raikas turkkilainen jogurtti viimeistelee makunautinnon. Leikkaa kaalista pieni pala, kauhaise tomaattikastiketta ja jogurttia rapean leivän päälle ja nauti.
Tomaattinen pannukaali
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kaali 8 lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kantaa, joka pitää sen koossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä valurautapannussa ja ruskista kaalilohkot siinä molemmin puolin, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota kaalit pannusta ja lisää pannuun ½ dl öljyä, valkosipulit, tomaattipyree, kuminansiemenet, korianteri ja chili. Paista mausteita pari minuuttia, jotta maut irtoavat kunnolla.
-
Lado kaalilohkot takaisin pannuun, ripottele niille suola ja nostele kastiketta pannusta tasaisesti kaalien päälle. Laita pannu uuniin noin 15 minuutiksi.
-
Lusikoi jogurtti kuumille kaalilohkoille ja ripottele runsaasti tillinoksia päälle. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Tämä ohje on kyllä pikkusen etuajassa, kotimaista ja aidosti ilmastoystävällistä varhaiskaalia nautitaan vasta parin kuukauden päästä.
En edes yritä - kaaliateriaksi aivan liian monimutkainen vaikka lopputulos vaikuttaakin herkulliselta.
Kuminansiementen sijaan laittaisin reseptin makumaailmaan sopivampaa juustokuminaa. Onkohan resepti suomennos jostain muusta kielestä?
Tavalliset kuminansiemet sopivat erinomaisesti kaalin kanssa. Vaikken epäile juustokuminankaan sopivuutta.
Kuvassa kaali on kyllä leikattu aivan jollain muulla tavalla kuin ohjeessa, lopputulos on toki paljon kauniimpi noin.