
Perinteisesti Iranin kansallisruoka fesenjan tehdään kanasta, mutta tämä kasvispata sopii myös vegaaneille.
Persialainen kikherne-munakoisopata
Ainekset
Työvaiheet
- Jauha saksanpähkinät jauheeksi monitoimikoneessa tai morttelissa.
- Kaada säilötyt kikherneet siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Siirrä pähkinäjauhe ja kikherneet kattilaan odottamaan.
- Poista munakoisosta päät ja leikkaa sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista munakoisokuutioita kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet hieman. Kaada kattilaan pähkinäjauheen ja kikherneiden joukkoon.
- Lisää pannuun öljyä ja paista sipulia 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä hetki, kaada sitten kattilaan.
- Lisää kattilaan vesi, kasvisfondi, granaattiomenamelassi, sokeri, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Anna kypsyä hiljalleen poreillen noin 20 minuuttia. (Keitä tällä välin riisi.)
- Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne padan joukkoon.
- Tarjoa fesenjan keitetyn riisin kanssa.
Hyvä ohje herkullinen lopputulos.