
Nyt grillissä tirisee salaatti! Grillaa fetapala kokonaisena ja murenna se appelsiinivinegretillä maustetulle lämpimälle salaatille.
Kaalin grillaaminen on varmasti monelle jo peruskauraa, mutta myös salaatinkerästä leikattuja isoja lohkoja voi grillata.
Salaattilohkot sivellään vinegretillä ja niille riittää grillin lämmössä vain minuutti tai kaksi, niin että ne saavat pintaansa kauniit grilliraidat, mutta että ne eivät ehdi nahistua. Myös fetapala vain käväisee grillissä, jolloin se ei välttämättä tarvitse alleen kuin tiheän ritilän.
Ennen pikagrillausta kannattaa tehdä valmiiksi ihanan raikas ja sopivan makea applesiinivinegrette, jota lusikoidaan salaattilohkojen päälle sekä lopuksi lautaselle murustetun fetan joukkoon.
Grillattu fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita grilli kuumenemaan ja tee sillä aikaa vinegretti. Ota lehtipersiljaa sivuun koristelua varten. Hienonna loppu lehtipersilja ja valkosipuli ja laita kulhoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy, suola ja siirappi ja sekoita.
-
Halkaise tai lohko salaatit ja sivele niille vinegrettiä. Grillaa salaatit ja fetapala nopeasti, enintään 1–2 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan, murusta grillattu feta päälle ja viimeistele annos lopulla vinegretillä ja lehtipersiljalla.
Olipa se hyvää :)
Tuota pitää kokeilla