Vuohenjuusto ja kesäkurpitsa ovat huima pari pastassa.
Kesäkurpitsapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kesäkurpitsat. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipuli ja kesäkurpitsat. Kypsennä 3 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä. Lisää yrtit, kaprikset, sitruunamehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä paahda mantelit kuumassa pannussa, muutama minuutti riittää. Rouhi mantelit morttelilla tai isolla veitsellä.
- Valuta pasta ja yhdistä se kulhossa kesäkurpitsaseoksen kanssa. Valuta tarvittaessa joukkoon öljyä. Lisää joukkoon murusteltu vuohenjuusto ja parmesaaniraaste. Viimeistele rouhituilla manteleilla.
Mantelit kannattaa paahtaa ensimmäisenä pannulla ja ottaa sivuun moottoriin ennenkuin muut ainekset isketään pannulle.