
Savupaprika ja aurinkokuivatut tomaatit ovat intensiivinen kombo, joka ei jätä kylmäksi. Loraus kermaa pehmentää makuja juuri sopivasti.
Helppo arkipasta, jonka ainekset kannattaa pitää kuiva-ainekaapissa akuuttia nälkäkiukkua silmällä pitäen.
Aurinkokuivatun tomaatin maku yhdistettynä savupaprikajauheeseen saa aikaan hyvin intensiivisen ja umamisen kastikkeen, jonka makuja ruokakerma pyöristää juuri sopivasti. Kastikkeeseen pilkotaan mukaan myös yksi sipuli ja hyödynnetään aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
Kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu. Tilkka pastan keitinvettä kannattaa lisätä pasta mukana kastikepannulle. Ja mikäli käsillä on tuoretta lehtipersiljaa, antaa se raikkaan viimeistelyn annoksille.
Aurinkokuivattu tomaattispagetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota paistinpannulla. Valuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta savupaprikalla ja pippurilla.
-
Valuta pasta, säästä keitinvettä. Lisää pasta, keitinvesi ja ruokakerma pannulle. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.
-
Tarjoa parmesaanin ja lehtipersiljan kanssa.
Voi käyttää myös sidedishinä proteiinin kera, ei ole pakko syödä pääateriana... Tofua, kalaa, kanaa, naudanpihviä, soijalisuketta, possunkyljystä, härkistä, papuja... - mitä kukin haluaa. Tai syödä ohjeen mukaisesti kasvispastana 😏