
Suurustamaton läskisoosi muuttaa käsityksesi perinneruokalajista. Lupaamme, että viimeisistä annospaloista suorastaan taistellaan!
Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna tarjoaa läskisoosin kanssa aina samppanjaa. Takuuvarma ohje on peräisin Laura-ystävältä.
Lauran läskisoosi
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele possun kylkisiivut suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Ruskista possua voissa noin 10 minuuttia, lisää sipuli loppuvaiheessa.
- Lisää liemikuutio ja vettä erissä. Anna kastikkeen hautua ilman kantta noin 25 minuuttia.
- Keitä tällä välin perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Tarjoa läskisoosi perunoiden ja esimerkiksi puolukoiden, suolakurkkujen tai etikkapunajuurten kanssa.
Totisesti,ilmoitan eriävän mielipiteeni.Jos ei suurusta tulos on laiha Karjalanpaisti.
Siis läskisoosin kanssa samppanjaa!!! Minkä hintaluokan? Mummia vai keltaista leskeä? Eikö kuohari kuitenkin kävisi? Niin kuin jokin aikaa sitten kun yhtä typerä ohje, että muffinien kanssa samppanjaa. LOL.
Aika haikean makuiseks saattaa jäädä noilla aineksilla. Onks toi todella mainostamisen arvoinen resepti?
Sama kuin olisi jotain käristystä. Poron tai riistakäristys tässä vain kylkisiivuja siasta.
Vehnäjauho tiiviiseen purkkiin tai rasiaan pienen vesimäärän kanssa.Ravista hyvin,kaada pannulle tai kattilaan.Ei tule klimppejä,Ainoa oikea perinteinen suurustettu läskisoosi!
Laihaksi jää tommonen soosi vaikka voissa paistaa kylkisiivut. Älkää sorkkiko perinne ruokia.
Kyllä tämäkin maistuisi, mutta ehkä kuitenkin paremmin se aito ja perinteinen :)
Ei mikään uusi resepti.
Mummi teki aina läskisoosin "tirrikastikkeeseen".
Hei!
Minä teen aina näin. Turhaan mitään jauhoja lisätä. Paljon sipulia, pippuria ja suolaa sopivasti.
Oman makuista, ei voi verrata karjalanpaistiin. Mutta nämä ovat niitä asioita, mistä ei kannata kiistellä.
Jokainen tekee niin kuin, parhaaksi havaitsee.
Tirrikastikkeeltahan tuo kuulostaa ja näyttää. Pannulle pitää heittää vielä muutama kokonainen maustepippuri ei siis mustapippuria.
Tämä ei ole läskisoosia, kyseessä on sirveli yleinen savotoilla syöty ruoka jota syötiin leivän kanssa, kannattaisi tutustua ruokahistoriaan
Mummin tirripaistin ohje, tosin kypsennysaika ihan pielessä. Kylkiviipaleiden ruskistuksen jälkeen keitetään hiljaisella tulella vähintään pari tuntia niin sitten on kunnollista.
Tirripaistin ohje tuo on, paitsi sekaan kokonaisia maustepippureita ja haudutusaika, vähintään kaksi tuntia, mieleuimmin uunissa.
sipulia paljon mitkä ensin hyvin ruskistetaan pienen sokerimäärän kera. sitten ruskistetaan kylkisiivut kunnolla mitä ei ole kyseisessä kuvassa kylläkään tehty ja ei uuta kun pannulle pari desiä vettä,suolaa ja pippuria. antaa muhia kolme neljä tuntia pienellä lämmöllä ja avot
Tehdäänkö tuo savustetusta, suolatusta vai raa'asta lihasta? Tyhmä kysymys? Tahtoisin nimittäin onnistua tämän kastikkeen kanssa en olekaan syönyt sitä n. 50 vuoteen. Tähän lisäksi keitetyt perunat ja ruishapanlimppupaloja toteutettavaksi rasvaan.