Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Taina Vilkuna KUVA Panu Pälviä

Suurustamaton läskisoosi muuttaa käsityksesi perinneruokalajista. Lupaamme, että viimeisistä annospaloista suorastaan taistellaan!

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna tarjoaa läskisoosin kanssa aina samppanjaa. Takuuvarma ohje on peräisin Laura-ystävältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Lauran läskisoosi

Ainekset

400
g
possun kylkisiivuja
2
sipulia
voita paistamiseen
1
lihaliemikuutio
noin 1½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Paloittele possun kylkisiivut suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Ruskista possua voissa noin 10 minuuttia, lisää sipuli loppuvaiheessa.
  3. Lisää liemikuutio ja vettä erissä. Anna kastikkeen hautua ilman kantta noin 25 minuuttia.
  4. Keitä tällä välin perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  5. Tarjoa läskisoosi perunoiden ja esimerkiksi puolukoiden, suolakurkkujen tai etikkapunajuurten kanssa.

Kommentit (20)

Sarviku sulane.

Totisesti,ilmoitan eriävän mielipiteeni.Jos ei suurusta tulos on laiha Karjalanpaisti.

Vierailija

Siis läskisoosin kanssa samppanjaa!!! Minkä hintaluokan? Mummia vai keltaista leskeä? Eikö kuohari kuitenkin kävisi? Niin kuin jokin aikaa sitten kun yhtä typerä ohje, että muffinien kanssa samppanjaa. LOL.

Vierailija

Aika haikean makuiseks saattaa jäädä noilla aineksilla. Onks toi todella mainostamisen arvoinen resepti?

Vierailija

Sama kuin olisi jotain käristystä. Poron tai riistakäristys tässä vain kylkisiivuja siasta.

Pixxeli

Vehnäjauho tiiviiseen purkkiin tai rasiaan pienen vesimäärän kanssa.Ravista hyvin,kaada pannulle tai kattilaan.Ei tule klimppejä,Ainoa oikea perinteinen suurustettu läskisoosi!

läskisoosin tekijä

Laihaksi jää tommonen soosi vaikka voissa paistaa kylkisiivut. Älkää sorkkiko perinne ruokia.

Sienitukka

Kyllä tämäkin maistuisi, mutta ehkä kuitenkin paremmin se aito ja perinteinen :)

Tirri

Ei mikään uusi resepti.
Mummi teki aina läskisoosin "tirrikastikkeeseen".

Dietti-kokki

Hei!

Minä teen aina näin. Turhaan mitään jauhoja lisätä. Paljon sipulia, pippuria ja suolaa sopivasti.

Oman makuista, ei voi verrata karjalanpaistiin. Mutta nämä ovat niitä asioita, mistä ei kannata kiistellä.

Jokainen tekee niin kuin, parhaaksi havaitsee.

Käyttäjä7784
Seuraa 
Liittynyt10.1.2018

Tirrikastikkeeltahan tuo kuulostaa ja näyttää. Pannulle pitää heittää vielä muutama kokonainen maustepippuri ei siis mustapippuria.

Timo Räsänen

Tämä ei ole läskisoosia, kyseessä on sirveli yleinen savotoilla syöty ruoka jota syötiin leivän kanssa, kannattaisi tutustua ruokahistoriaan

Vierailija

Mummin tirripaistin ohje, tosin kypsennysaika ihan pielessä. Kylkiviipaleiden ruskistuksen jälkeen keitetään hiljaisella tulella vähintään pari tuntia niin sitten on kunnollista.

Vierailija

Tirripaistin ohje tuo on, paitsi sekaan kokonaisia maustepippureita ja haudutusaika, vähintään kaksi tuntia, mieleuimmin uunissa.

näin meillä

sipulia paljon mitkä ensin hyvin ruskistetaan pienen sokerimäärän kera. sitten ruskistetaan kylkisiivut kunnolla mitä ei ole kyseisessä kuvassa kylläkään tehty ja ei uuta kun pannulle pari desiä vettä,suolaa ja pippuria. antaa muhia kolme neljä tuntia pienellä lämmöllä ja avot

Ruotsista

Tehdäänkö tuo savustetusta, suolatusta vai raa'asta lihasta? Tyhmä kysymys? Tahtoisin nimittäin onnistua tämän kastikkeen kanssa en olekaan syönyt sitä n. 50 vuoteen. Tähän lisäksi keitetyt perunat ja ruishapanlimppupaloja toteutettavaksi rasvaan.

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
4–6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaslerleivät

Ainekset

2
kg:n pala
porsaan kasleria
Rub-mausteseos
4
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
sipulijauhetta
2
tl
cayannepippuria
½
tl
maustepippuria
Lisäksi
8
siivua vaaleaa maalaisleipää
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa
2
pihvitomaattia
2
suolakurkkua
1
punasipuli
1
ruukku salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin tai pari.
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos, siirrä hiillos grillin toiselle laidalle, laita toiselle puolelle grilliin rasvapelti valmiiksi.
  3. Grillaa ensin lihan pinnat kiinni suoralla lämmöllä. Laita lihaan sisälämpömittari ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön ritilälle rasvapellin päälle.
  4. Kypsennä 2–4 tuntia. Pidä grillin lämpötila koko ajan alle 160 asteessa. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 85–88 astetta.
  5. Ota liha grillistä, kääri folioon ja anna vetäytyä tunnin verran.
  6. Leikkaa liha. Siivuta leipä. Voitele leipä tuorejuustolla.
  7. Laita leivän väliin tomaattia, suolakurkkua ja sipulia siivuina, salaattia sekä reilusti lihaa.

Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.