Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

 Jos kaipaat perunoiden kotoisaan makuun jotakin uutta, mausta perunat intialaisittain ja viimeistele ne curry-yrtillä. Voit paistaa perunat muurikan sijaan myös isolla valurautapannulla.

Paistetut perunat ovat hyvä lisuke, joka syntyy kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Perunoiden makumaailma viedään tässä reseptissä Intiaan.

Ennen perunoita paistinpannulle päätyy hienonnettua kevät- tai kesäsipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Niitä paistetaan pannulla reilussa öljyssä mausteiden kanssa ja samalla keittiöön leviää huumaavan lämmittävä tuoksu. Perunoita voi litistää hieman ennen pannulle lisäämistä, näin niihin syntyy pintaa, johon mausteet tarttuvat paremmin.

Tämän ruoan erikoisuus on tuoreessa curry-yrtissä, jota voi löytää puutarhaliikkeistä. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit yrtin sijaan lisätä pannulle noin ruokalusikallisen currymaustetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Bombayn perunat

Ainekset

3
hoikkaa kesäsipulia varsineen
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
ruukku korianteria
2
tomaattia
¾
dl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminansiemeniä (jeera)
1
tl
kurkumaa
1
tl
garam masalaa
800
g
keitettyjä, kylmiä pieniä perunoita
n. 3
rkl
curry-yrttiä hienonnettuna
TARJOILUUN
turkkilaista jogurttia
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna kesäsipulit. Laita varret sivuun koristelua varten. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili, poista siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Irrota korianterista lehdet ja hienonna varret. Kuutioi tomaatit, poista niistä kannat ja siemenet.

  2. Kuullota sipulit ja valkosipulit muurikalla tai pannulla öljyssä melkein kypsiksi koko ajan sekoitellen. Lisää chili, inkivääri, korianterinvarret ja mausteet. Paista sekoitellen hetki.

  3. Litistä keitetyt perunat kevyesti. Lisää ne pannulle. Jatka paistamista, kunnes perunat muuttuvat rapeiksi ja kauniin värisiksi. Lisää tomaati. Hienonna joukkoon curry-yrtti. Sekoita ja anna lämmetä.

  4. Viimeistele sipulinvarsilla ja korianterinlehdillä. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa.

Vinkki Perunat maistuvat vaikka grillatun paneer-juuston tai grillimakkaran seurassa.

Kommentit (3)

Vierailija

Mikä on curry-yrtti? Siis onko sama kuin curryleaves?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Curry-yrtti ei ole sama asia kuin curry leaves. Curry-yrtti on kuvassa näkyvä hopea- ja pitkälehtinen yrtti.

Kokkikotonamyös

Curry-yrtti eli italianolkikukka.
Miksipä julkaista resepti, jossa yrtti jota ei kaupoista löydä :)...
Resepti toteutuu siis, jos itse ko yrtin kasvattaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.