Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 206 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

 Jos kaipaat perunoiden kotoisaan makuun jotakin uutta, mausta perunat intialaisittain ja viimeistele ne curry-yrtillä. Voit paistaa perunat muurikan sijaan myös isolla valurautapannulla.

Paistetut perunat ovat hyvä lisuke, joka syntyy kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Perunoiden makumaailma viedään tässä reseptissä Intiaan.

Ennen perunoita paistinpannulle päätyy hienonnettua kevät- tai kesäsipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Niitä paistetaan pannulla reilussa öljyssä mausteiden kanssa ja samalla keittiöön leviää huumaavan lämmittävä tuoksu. Perunoita voi litistää hieman ennen pannulle lisäämistä, näin niihin syntyy pintaa, johon mausteet tarttuvat paremmin.

Tämän ruoan erikoisuus on tuoreessa curry-yrtissä, jota voi löytää puutarhaliikkeistä. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit yrtin sijaan lisätä pannulle noin ruokalusikallisen currymaustetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Bombayn perunat

Ainekset

3
hoikkaa kesäsipulia varsineen
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
ruukku korianteria
2
tomaattia
¾
dl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminansiemeniä (jeera)
1
tl
kurkumaa
1
tl
garam masalaa
800
g
keitettyjä, kylmiä pieniä perunoita
n. 3
rkl
curry-yrttiä hienonnettuna
TARJOILUUN
turkkilaista jogurttia
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna kesäsipulit. Laita varret sivuun koristelua varten. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili, poista siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Irrota korianterista lehdet ja hienonna varret. Kuutioi tomaatit, poista niistä kannat ja siemenet.

  2. Kuullota sipulit ja valkosipulit muurikalla tai pannulla öljyssä melkein kypsiksi koko ajan sekoitellen. Lisää chili, inkivääri, korianterinvarret ja mausteet. Paista sekoitellen hetki.

  3. Litistä keitetyt perunat kevyesti. Lisää ne pannulle. Jatka paistamista, kunnes perunat muuttuvat rapeiksi ja kauniin värisiksi. Lisää tomaati. Hienonna joukkoon curry-yrtti. Sekoita ja anna lämmetä.

  4. Viimeistele sipulinvarsilla ja korianterinlehdillä. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa.

Vinkki Perunat maistuvat vaikka grillatun paneer-juuston tai grillimakkaran seurassa.

Kommentit (3)

Vierailija

Mikä on curry-yrtti? Siis onko sama kuin curryleaves?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Curry-yrtti ei ole sama asia kuin curry leaves. Curry-yrtti on kuvassa näkyvä hopea- ja pitkälehtinen yrtti.

Kokkikotonamyös

Curry-yrtti eli italianolkikukka.
Miksipä julkaista resepti, jossa yrtti jota ei kaupoista löydä :)...
Resepti toteutuu siis, jos itse ko yrtin kasvattaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.