Tämä riisipuuro on taivaallisen herkullista ja samettisen pehmeää. Erityisen hyvää siitä tekee kuohukermaloraus. Täydellinen herkku vaikkapa mustikkakeiton kera!😍
Maailman paras riisipuuro
Ainekset
Työvaiheet
Laita puuroriisi ja vesi paksupohjaiseen kattilaan.
Kiehauta ja anna kiehua muutaman minuutin ajan niin että vesi imeytyy riiseihin.
Lisää joukkoon maito.
Kiehauta maito ja sen jälkeen säädä hellan lämpötila noin puoliteholle.
Sekoittele riisipuuroa n. 30-35 minuuttia kunnes puuro alkaa olla rakenteeltaan sopivan paksua.
Sammuta liesi ja mausta puuro suolalla.
Kaada joukkoon kuohukerma, sekoita tasaiseksi ja jätä hautumaan kannen alle vähintään 10 minuutiksi.
Nauti esimerkiksi voinokareen, mustikkakeiton, luumujen, tyrnien ja karhunvatukoiden kera.
Jos riisipuuroa jää yli se on taivaallista esimerkiksi appelsiinirahkan joukossa!
Ekaa kertaa elämässäni onnistui riisipuuro kun tällä ohjeella tein. :) Aika paljon pidempään meni tuossa vaiheessa että paksuni tarpeeksi mutta taitaa olla ihan hellastakin kiinni.
Tällä ohjeella varmasti sitten jatkossakin mennään!
Hyvä ohje, mutta pitääkö riisi huuhdella ennen keittämistä vai ei? Juuri luin netin ihmeellisestä maailmasta, että riisissä oleva arseeni poistuisi huuhtelemalla ennen keittämistä. Totta vai taruako vain?