Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paahtaminen antaa kurpitsalle upean maun, ja tuliset texmex-mausteet sopivat täydellisesti makean kurpitsan seuraan. Pavut, avokado ja korianteri viimeistelevät tyylin. Kaikki yhdellä pellillä –illallinen on helppo tehdä, ja syötät samalla isonkin porukan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Texmex-kurpitsapelti

Ainekset

1/2
kurpitsaa
1
punasipuli
2
rkl
tacomaustetta
2
rkl
öljyä
1
prk (285 g)
käyttövalmiita mustapapuja
4
avokadoa
2
dl
cheddarjuustoa
2
dl
ranskankermaa
1
dl
1 dl hot wings -kastiketta (esim. Frank’s)
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli. Levitä kurpitsat ja sipulit uunipellille. Sekoita tacomauste ja öljy joukkoon. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  2. Siivilöi pavut. Viipaloi avokadot. Lisää ne ja pavut pellille kurpitsan joukkoon ja raasta juusto päälle. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
  3. Sekoita ranskankerma ja hot wings -kastike. Levitä ruuan päälle ja viimeistele korianterilla.

Kommentit (8)

Vierailija

Aineksista näyttää puuttuvan juustoraaste, joka kuitenkin lukee työvaiheissa? Nimim. juustoraaste kaupassa 😆

Vierailija

Aineksista näyttää puuttuvan juustoraaste, joka kuitenkin lukee työvaiheissa? Nimim. juustoraaste kaupassa 😆

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei,

ohje on nyt korjattu ja juustoraaste lisätty ainesosiin. T. Toimitus

mummokokki
Seuraa 
Liittynyt12.1.2017

Kurpitsaa on monenlaista, olisko esim. Myskin puolikas?

Vierailija

Niin millainen kurpitsa ja minkä kokoisesta kurpitsasta puolet? Saisiko hieman jotain grammamäärää?

Käyttäjä552
Seuraa 
Liittynyt4.1.2015

Voisiko tuota hot wings -kastiketta korvata jollain toisella omatekoisella kastikkeella? T. Vähemmän lisäaineita :)

Vierailija

Kaipaisin myös mainintaa kurpitsan määrästä grammoina, kiitos.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kiitos tarkentavista kysymyksistä. Reseptiin voisi sopia 400-600 g myski- tai hokkaidokurpitsaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.