Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Sytytä kynttilät, kaiva kirjat esiin, kaada laseihin syksyltä maistuvaa boolia. Karpalot koristavat jääpaloja, joiden on hyvä olla mahdollisimman isoja, jotta ne eivät heti sula boolin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 MIN + JÄÄPALOJEN PAKASTUS 1 VRK
Vaikeustaso
Helppo

Syysbooli

Ainekset

100
g
karpaloita
1
litra karpalomehua
5
dl
(veri)greippimehua
5
dl
vodkaa
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Jaa karpalot jääpalamuotteihin (noin 20 jääpalaa), täytä muotit vedellä ja pakasta.

  2. Kaada mehut ja vodka isoon boolimaljaan ja viipaloi limetit joukkoon. Lisää lopuksi karpalojääpalat.

Kommentit (2)

Vierailija

Muuten hyvä mutta varmaan joku virhe kakku ei missään nimessä mahtunut 20cm vuokaan vaan pursu aivan täysin yli.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, kommenttisi tuli varmaankin väärään reseptiin. Mikähän kakku tässä oli kyseessä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteinen kylmämarinoitu tofu sopii sellaisenaan osaksi aasialaista illallista, joka koostetaan pienistä annoksista. Se sopii erinomaisesti myös riisin kanssa tarjottavaksi erilaisiin kulhoruokiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
20 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Poketofu

Ainekset

500
g
maustamatonta tofua
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
limettimehua
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
miriniä
2
tl
gochujangia tai srirachaa
2
tl
seesamiöljyä
LISÄKSI
seesaminsiemeniä, chiliä ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kääräise tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle ja laita päälle kevyt paino. Valuta 30 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista limettimehu. Sekoita valkosipulit, soija, siirappi, mirin, limettimehu, gochujang ja seesamiöljy kulhossa tai lasipurkissa.

  3. Revi tofu ronskeiksi paloiksi ja laita marinadiin. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  4. Viimeistele seesaminsiemenillä, viipaloidulla chilillä ja korianterilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Perinteinen mätidippi nousee aivan uudelle tasolle, kun ranskankerman joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettua kermaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtokerma-mätidippi

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
salottisipuli
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
100
g
siian- tai muikunmätiä
1
prk (200 g)
ranskankermaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kaada kerma uuninkestävään pieneen vuokaan (20 cm x 20 cm). Paahda kermaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut ruskean pinnan. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  2. Kaavi kerma vuoasta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista 1 rkl mehua.

  4. Sekoita dipin ainekset kulhossa, jätä mätiä koristeluun. Tarjoa sipsien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mätidippi onnistuu myös vegaanisesti, kun käyttää merilevävalmistetta ja kasvipohjaista fraichea. Mausteita ja yrttejä voi käyttää hieman normaalia reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mätidippi

Ainekset

2
kevätsipulia
¼
ruukku tilliä
1
limetti
1
prk (200 g)
kaurafraichea
1
tl
roseepippuria
¾
tl
suolaa
1
prk (170 g)
merilevävalmistetta (esim. Caviart)
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Pese limetti, raasta sen vihreä kuoriosa hienoksi ja purista mehu.

  2. Laita kaurafraiche kulhoon. Lisää kevätsipuli, tilli, limetin kuori ja mehu sekä roseepippuri ja suola.

  3. Kääntele joukkoon puolet merilevävalmisteesta. Lisää loput dipin pinnalle. Tarjoa perunalastujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hittidipin peruskaava. Mätiä, smetanaa, punasipulia, sitruunaa ja ruohosipulia. Tarjoile illanistujaisissa sipsien kanssa. Sopii tietysti myös blinien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätidippi

Ainekset

1
prk (100 g)
kirjolohenmätiä
1
pieni punasipuli
¼
ruukku ruohosipulia
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
prk (200 g)
smetanaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Sulata mäti tarvittaessa.

  2. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua.

  3. Laita smetana kulhoon. Lisää sipulit, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Sekoita hyvin.

  4. Kääntele joukkoon puolet mädistä. Lisää loppu mäti dipin pinnalle ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa perunalastujen kanssa.

Kommentit (0)