
Jo 1950-luvulla tiedettiin, että parsakaali - ”ihmekasvis” Italiasta - on herkullinen ravunpyrstöjen kera uunigratiinissa. Kastikkeena voit käyttää myös juustoraasteella jatkettua bechamelia eli valkokastiketta.
Monelle tuttu gratiini on uunivuossa kypsyvä kasvispaistos, joka kuorrutetaan juustoisella kastikkeella. Juustoraasteen ansiosta pinta ruskistuu kauniisti. Mitä laakeamman vuoan valitset, sitä enemmän rapeaa pintaa saat.
Tähän gratiiniin tulee reilusti tuoretta parsakaalia: kaksi kokonaista. Ne pilkotaan, esikeitetään kevyesti suolatussa vedessä ja kaadetaan uunivuokaan. Joukkoon lisätään suikaloitua purjoa sekä isoja katkarapuja. Pakastetut katkaravut kannattaa sulattaa ja valuttaa ennen vuokaan lisäämistä.
Kermasta, kananmunasta ja juustoraasteesta tehty kastike kaadetaan vuokaan kasvisten päälle, ja paistos pistetään uunin yläosaan noin vartiksi, kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea.
Parsakaali-katkarapugratiini
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Leikkaa parsakaalien kukinnot irti. Paloittele varret. Esikeitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta ja levitä uunivuoan pohjalle.
-
Huuhdo ja suikaloi purjo sekä valuta katkaravut. Lisää nämä parsakaalien joukkoon.
-
Sekoita juustokastikkeen ainekset ja kaada vuokaan.
-
Gratinoi uunin yläosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tämäpä erikoista - kirjoitin tänne eilen uunin kuumentamista kritisoivan kommentin. Katso: yön aikana se onkin poistettu. Eikö arvostelu ole sallittua? Hyh hyh! Onneksi tämän voi jakaa somessa, niin ei jää yhden ihmisen tiedoksi.