Omena-toscapullat
KAPPALEITA 24
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 225°C
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.
Ainekset
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
1 kpl (300 g) omenamarmeladi
TOSCAKUORRUTUS
75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
3 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
Näin teet
1
Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
2
Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.
3
Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.
4
Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.