
Paneerjuustot marinoidaan yrttisellä, maukkaalla kastikkeella. Meri-Tuuli Väntsin laatima resepti on helppo, mutta kuitenkin näyttävä. Voidaan valmistaa etukäteen ja tarjota juhlissa buffassa tai sitten syödä salaatin päällä esim. eväänä töissä.
Yrttimarinoitu paneer-juusto
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi, hienonna valkosipuli ja laita molemmat kulhoon. Ripottele päälle sokeri ja suola. Sekoita.
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, mehu ja oliiviöljy sipulien joukkoon. Hienonna yrtit ja kääntele ne sipuli-sitruunamarinadin joukkoon.
- Avaa Apetina Paneer -juustopaketit, kaada liemi pois rasiasta. Viipaloi juustot noin 1 cm:n paloiksi. Kääntele viipaleita marinadissa ja laita ne takaisin rasiaan.
- Lusikoi päälle marinadia, peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Säästä loppu marinadi tarjoilua varten.
- Tarjoilu: Asettele paneer-viipaleet lautaselle ja lusikoi päälle loppu marinadi. Koristele ohueksi leikatuilla chilirenkailla, yrtinlehdillä ja halutessasi lohkoiksi leikatuilla sitruunaviipaleilla.