Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Juhli ja nauti
Grillaus
10:22 | 16.6.2020

Pintapaahdettu juhannuslohi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jos pidät grillatuista lohinigireistä, rakastut tähän pintapaahdettuun juhannusloheen! Paahtamiseen menee vain puoli minuuttia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Pintapaahdettu juhannuslohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
kevyesti graavattua lohifileetä palana
Helppo sinappimajoneesi
1
kananmuna
3
tl
sinappia
1
tl
sitruunamehua
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Valmista sinappimajoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Vatkaa kunnes kastike on majoneesimaista.

  2. Pyyhi graavilohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda pinta kaasupolttimella tai grillaa lohen lihapuoli kuumassa grillissä pikaisesti, noin 30 sekuntia riittää.

  3. Leikkaa lohi viipaleiksi ja tarjoa tomaattisalaatin (ks. ohje alla) ja sinappimajoneesin kanssa.

Vinkki: Sushinystävä voi valmistaa myös pintapaahdetun kalan myös graavaamattomasta lohesta. Silloin tärkeintä on hankkia kalatiskiltä  ehdottoman tuoretta lohifileetä. Voit halutessasi suolata lohen kevyesti ja antaa sen tekeytyä jääkaapissa hetken ennen paahtamista, jolloin kalan rakenne kiinteytyy. Suolan voi ripotella pintaan myös jälkeenpäin.

Kirsikkatomaatti-tillisalaatti

Ainesosat

400
g
kirsikkatomaatteja
1
kesäsipuli
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Kastike
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
sokeria
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi sipuli varsineen. Hienonna tilli. Pese ja raasta sitruunankuori. Yhdistä salaatin aineet kulhossa.

  2. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike salaattiin. Viimeistele mustapippurilla.

Lisää aiheesta
  • Pintapaahdettu lohi ja mahtavan hyvät makkaraperunat – tässä tulevat juhannuksen uudet maut
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
Kemut
grillaus
grillattu lohi

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini