
Kyllä vain, luit oikein – naposteluherkkusieniä! Napostelusienet syntyvät myös pienistä, napakoista kantarelleista. Jos kaipaat napostelusieniin lisäpotkua, korvaa mustapippuri cayennepippurilla tai chilijauheella.
Naposteluherkkusienet
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kermaviili ja chutney dippikastikkeeksi.
-
Puhdista sienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi, halkaise isommat kahteen osaan. Hienonna chili ja persilja.
-
Riko muna kulhoon ja vispaa haarukalla sekaisin. Yhdistä toisessa kulhossa korppujauhot, chili, persilja ja mausteet. Pyörittele sienet ensin munaseoksessa, ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa kauttaaltaan.
-
Kuumenna öljy pannulla. Paista sienet muutamassa erässä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. Valuta paperin päällä ja tarjoile lämpiminä kermaviili-chutneyn kanssa.
Paistaisin kiertoilmauuni ssa, en pannulla.
"Paistaisin kiertoilmauuni ssa, en pannulla."
Samalla korvaisit pankon ruisjauhoilla ja tarjoilisit rasvattoman raejuuston ja sokerittomien puolukoiden kanssa?