Thaimaan kansallisruoka pad thai on yksi maailman tunnetuimmista nuudeliruoista. Näin valmistat sen kotona!
Pad thai
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata jättikatkaravun pyrstöt. Laita riisinuudelit kylmään veteen likoamaan. Anna pehmentyä 30 minuuttia.
-
Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä sivuun odottamaan.
-
Raasta valkosipulinkynnet. Paloittele sokeriherneet ja suikaloi kevätsipuli. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Rouhi suolapähkinät veitsellä.
-
Valuta nuudelit. Kuumenna öljy (3 rkl) wokissa. Lisää valkosipuli ja heti perään nuudelit. Lisää myös 1⁄2 dl vettä. Sekoita ja kaada kastike joukkoon. Paista noin 30 sekuntia ja siirrä nuudelit sivuun lautaselle.
-
Pyyhi wokki puhtaaksi ja lisää öljyä (2 rkl). Paista jättikatkaravun pyrstöt sekoitellen, kunnes rapujen väri on muuttunut pinkiksi ja ravut ovat kypsiä. Siirrä ravut lautaselle.
-
Lisää wokkiin öljyä (1 rkl) ja kaada munat pannulle. Sekoita voimakkaasti, kunnes seos näyttää munakokkelilta. Lisää nuudelit, ravut ja loput kasvikset sekä idut. Paista nopeasti käännellen noin 40 sekuntia ja nosta wokki pois liedeltä.
-
Lohko limetti, hienonna korianteri ja viipaloi chili. Jaa nuudelit kulhoihin ja ripottele päälle suolapähkinät, korianteri sekä chili. Nosta limetinlohko kulhon reunalle ja tarjoa nuudelit heti.