
Simpukkapasta on jopa bologneseakin kätevämpi valmistaa! Tuoreet simpukat haudutetaan valkosipulilla ja sardelleilla maustetussa valkoviiniliemessä ja yhdistetään spagettiin. Tästä saattaa tulla uusi lempipastasi.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Ensimmäisessä jaksossa Hans valmistaa tarte tatinia ja simpukkapastaa. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Simpukkapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Harjaa simpukat juuresharjalla juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
-
Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko chilit. Murskaa sardellit. Puolita kirsikkatomaatit.
-
Kuumenna pastavesi kiehuvaksi. Keitä spagetti napakan kypsäksi ja valuta hyvin.
-
Valmista simpukat pastan kiehuessa. Kuumenna öljy pannulla, lisää sardellit, valkosipuli, chili ja simpukat. Pyöräytä ja lisää viini. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä avautumattomat simpukat pois.
-
Lisää spagetti, tomaatit ja kuumenna. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku, lisää tarvittaessa vettä ja öljyä, koska kastikkeen pitäisi myös olla hieman emulgoitunut. Lisää joukkoon leikattua lehtipersiljaa.
- Kippaa pasta kulhoon tai lautasille, koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja rucolalla. Tarjoile.