
Salmiakkia vai suklaata? Älä suotta valitse, tässä tahmeassa browniessa voit saada molemmat!
Salmiakkia ja suklaata! Todellinen salmiakinystävä ripauttaa turkinpippuria paitsi brownietaikinaan, myös pinnalle.
Taikinan valmistus onnistuu tarvittaessa ilman sähkövatkaintakin.
Aluksi sulatetaan suklaa, voi ja sokerit. Kun seos on jäähtynyt, joukkoon lisätään kananmunat ja kuivat aineet. Joukossa on myös turkinpippurirouhetta, joka antaa klassikkoherkkuun ihanan tujun salmiakin maun.
Vartti uunissa riittää kypsentämään brownien mutakakkumaisen pehmeäksi.
Suklaa-salmiakkibrownie
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa, voi, sokerit ja siirappi. Sulata seos juuri ja juuri juoksevaksi miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen. Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Sekoita sillä aikaa kuivat ainekset keskenään.
-
Vatkaa kananmunat vispilällä tai sähkövatkaimella yksitellen suklaaseokseen. Kääntele kuiva-aineet joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada suureen voideltuun piirakkavuokaan (noin ø 28 cm) tai uunivuokaan.
-
Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Brownie saa jäädä kosteaksi. Tupsauta päälle kaakaojauhetta ja ripottele turkinpippurirouhetta.