Valloittavia makuja, ilahduttavia uutuuksia ja kekseliäitä kotimaisia herkkuja! Nämä marketeista löytyvät tuotteet ihastuttivat tänä vuonna.
Haapasalon hatsapurillo
Sulguni-juustoa tihkuva georgialainen perinneherkku hatsapuri on taipunut Ville Haapasalon käsittelyssä Hatsapurilloksi. Pakastettuna myytävä kiekko on mainio pikkuherkku kahdelle ja vaihtari pizzalle.
Kotimainen Frex-peruna
Ympäristöystävällisyyteen ja vanhan ajan maukkauteen tähtäävällä tuotantotavalla kasvaneiden Frex-perunoiden maku ja rakenne saa perunakokin hymyilemään.
Kolmen Kaverin vegaaninen lakritsi-vadelmajäätelö
Hapokkaan vadelman ja aavistuksen suolaisen lakritsin yhdistelmä on raikas, ja sorbetin rakenne on mahtavan täyteläinen ja runsas. Bonuksena jätski on vegaaninen.
Vegan Delin Roulade de Paris -vegaanileikkele
Roulade de Paris -leikkeleen maku ja rakenne muistuttavat hämmästyttävän paljon lauantaimakkaraa. Sopii sämpylän tai eväsleivän väliin kuin nakutettu.
Pommac Brut (0,75 l) -juhlapullo
Rutkasti vähemmän sokeria sisältävä, lasipulloon pakattu Pommac vastaa nykyajan vaatimuksiin alkoholittomasta juhlajuomasta.
Japanilaiset munakoisot
Kapeat ja pitkulaiset japanilaiset munakoisot sujahtivat kesällä grilliin ja syksyllä melanzaneen. Kuori on pehmeämpi ja maku hieman makeampi kuin tavallisissa munakoisoissa.
HK uunivalmis possuruukku
Valmiiksi marinoiduissa possusuikaileissa on herkku maku. Jos kypsennät lihaa pakkauksen ohjetta pidempään uunissa, saat supermurean lihapadan.
Juustoportin Halla -paistettava juusto
Kotimainen versio halloumista on jopa esikuvaansa helpompi paistettava ja pysyy koossa käännettäessä. Juustossa on myös aavistuksen vähemmän suolaa kuin halloumissa.
Vaasan 100 % täysjyväruispalat
Ohuiden palaruisleipien joukkoon saapui syyskuussa ilahduttava
uutuus, kun Vaasan teki vehnättömän, ainoastaan ruista sisältävän leipäversion.
Anyday Nuts Dry Roasted suolaton pähkinäsekoitus
Sekoitus sisältää tuoreita, maukkaita pähkinöitä, joissa ei ole käytetty suolaa, vaan makua on syvennetty pähkinöitä paahtamalla. Mahtava snäksi!
Myllyn Paras palmuöljytön lehtitaikina
Joulutortut leivotaan tänä vuonna kasvimargariinipohjaisesta, palmuöljyttömästä lehtitaikinasta. Se on kauan odotettu vaihtoehto perinteiselle lehtitaikinalle.
Terra Creta luomu ekstra-neitsytoliiviöljy
Koroneiki-oliiveista puristettu laadukas ekstra-neitsytoliiviöljy sopii niin paistamiseen kuin ruoan viimeistelyynkin. Öljy on maultaan melko lempeä ja raikas, juuri sopivan pippurinen.
Juttu on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 9/2021.