Uunissa paahdetut pikkutomaatit ovat mahdottoman monipuolinen lisuke. Laita niitä leivän päälle, salaattiin, pastan joukkoon tai napsi suoraan pelliltä.
Itse paahdetut, niin sanotusti puolikuivatut tomaatit ovat herkullisuudessaan ja monikäyttöisyydessään omaa luokkaansa.
Valmistuksessa ei ole mitään muuta vaikeaa kuin odottaa kärsivällisesti, kun uunin lempeä lämpö tekee taikojaan. Aineksiin et käytännössä tarvitse pikkutomaattien lisäksi kuin suolaa, pippuria ja öljyä. Tomaatit halkaistaan ja asetellaan pellille halkaisupinta ylöspäin, jotta neste haihtuu paremmin.
Tomaatteja kannattaa ensin paahtaa hieman kovemmalla lämmöllä ja hetken päästä laskea lämpötilaa ja jättää tomaatit rauhassa yli tunniksi uunin lämpöön. Valmiit tomaatit ovat reunoilta hieman ruskistuneita ja selkeästi kutistuneita.
Elleivät kaikki tomaatit häviä pelliltä suoraan parempiin suihin niitä voi laittaa pastaan, leivän päälle, tomaattikeittoon ja tarjota antipastona hyvän leivän ja burratajuuston kera.
Uunin paahtamat tomaatit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit pituussuunnassa puoliksi.
-
Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele folio öljyllä. Asettele tomaatinpuolikkaat pellille tiiviisti rinnakkain, siemenpuoli ylöspäin.
-
Ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria tomaattien pinnalle. Kypsennä uunissa ensin 15 minuuttia tai kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä.
-
Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 1½ tuntia. Kun tomaatit ovat ruskistuneet reunoilta ja tiivistyneet kasaan, ne ovat valmiita.
-
Viipaloi valkosipulinkynnet ja ripottele ne lämpimien tomaattien päälle. Nypi päälle oreganon lehdet. Tarjoa tomaatit mozzarellan ja paahdetun vaalean leivän kanssa.
"Näin saat tomaateista kotona uskomattoman herkullisia – tarvitset vain 3 ainesta"
Pikkuisen oli IS Ruokalan otsikossa vähättelyä. Kolmen sijaan laskin reseptin luettelosta 8 ainesta.
Luulin itsekkin osaavani laskea, mutta 8=3 täysin uutta minulle. Ajattelin että olisi ollut tyyliin öljy, suola ja tomaatit