Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 274 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Uunissa paahdetut pikkutomaatit ovat mahdottoman monipuolinen lisuke. Laita niitä leivän päälle, salaattiin, pastan joukkoon tai napsi suoraan pelliltä.

Itse paahdetut, niin sanotusti puolikuivatut tomaatit ovat herkullisuudessaan ja monikäyttöisyydessään omaa luokkaansa.

Valmistuksessa ei ole mitään muuta vaikeaa kuin odottaa kärsivällisesti, kun uunin lempeä lämpö tekee taikojaan. Aineksiin et käytännössä tarvitse pikkutomaattien lisäksi kuin suolaa, pippuria ja öljyä. Tomaatit halkaistaan ja asetellaan pellille halkaisupinta ylöspäin, jotta neste haihtuu paremmin.

Tomaatteja kannattaa ensin paahtaa hieman kovemmalla lämmöllä ja hetken päästä laskea lämpötilaa ja jättää tomaatit rauhassa yli tunniksi uunin lämpöön. Valmiit tomaatit ovat reunoilta hieman ruskistuneita ja selkeästi kutistuneita.

Elleivät kaikki tomaatit häviä pelliltä suoraan parempiin suihin niitä voi laittaa pastaan, leivän päälle, tomaattikeittoon ja tarjota antipastona hyvän leivän ja burratajuuston kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunin paahtamat tomaatit

Ainekset

n. 1½
kg
pieniä tomaatteja
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
oreganoa
LISÄKSI
2
palloa mozzarellaa
vaaleaa leipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit pituussuunnassa puoliksi.

  2. Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele folio öljyllä. Asettele tomaatinpuolikkaat pellille tiiviisti rinnakkain, siemenpuoli ylöspäin.

  3. Ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria tomaattien pinnalle. Kypsennä uunissa ensin 15 minuuttia tai kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä.

  4. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 1½ tuntia. Kun tomaatit ovat ruskistuneet reunoilta ja tiivistyneet kasaan, ne ovat valmiita.

  5. Viipaloi valkosipulinkynnet ja ripottele ne lämpimien tomaattien päälle. Nypi päälle oreganon lehdet. Tarjoa tomaatit mozzarellan ja paahdetun vaalean leivän kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

"Näin saat tomaateista kotona uskomattoman herkullisia – tarvitset vain 3 ainesta"

Pikkuisen oli IS Ruokalan otsikossa vähättelyä. Kolmen sijaan laskin reseptin luettelosta 8 ainesta.

Käyttäjä23278
Seuraa 
Liittynyt10.5.2020

Luulin itsekkin osaavani laskea, mutta 8=3 täysin uutta minulle. Ajattelin että olisi ollut tyyliin öljy, suola ja tomaatit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Tarjoa rapeat kukkakaalit hummuspediltä ja dippaa niitä matkalla haukattavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikukkakaali

Ainekset

1
pkt (300 g)
tofua, esim. Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia
1
kukkakaali
dl
bbq-kastiketta
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
rkl
(seesami)öljyä
1
prk
hummusta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tofu pitkittäin kolmeksi siivuksi. Taittele talouspaperi tofupalojen päälle. Aseta leikkuulauta päälle painoksi 10 minuutiksi.
  2. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko ulkolehdet. Laita kukkakaalit ja lehdet kulhoon.
  3. Sekoita bbq-kastikkeeseen savupaprika ja suola. Pyöräytä kastike ja seesaminsiemenet kukkakaalin joukkoon.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Paista rapean kypsäksi noin 10 minuuttia.
  5. Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofu pannulla rapeaksi. Sipaise tofupaloille seesamiöljyä.
  6. Kuumenna uunin grillivastus. Lisää tofupalat kukkakaalien joukkoon ja grillaa 5 minuuttia.
  7. Tarjoa valmiin hummuksen kanssa.