Bellmanin pannu on pyttipannun tuunattu serkku, jonka kerrotaan syntyneen, kun ruotsalainen muusikko ja runoilija Carl Michael Bellman älysi lorauttaa makkara-perunoidensa joukkoon kermaa. Tämä pannu tehdään sisäfileestä, joten Bellmankin haukkoisi henkeään ihastuksesta.
Bellmannin parempi pannu
Ainekset
Työvaiheet
-
Harjaa ja leikkaa perunat 4–6 osaan. Esikeitä kiehuvassa vedessä 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.
-
Paloittele sillä aikaa liha pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli.
-
Sulata voi isolla pannulla. Paista perunoita voissa, kunnes ne saavat väriä, lisää sipuli ja jatka muutaman minuutin ajan.
-
Mausta suolalla ja siirrä pannulla sivuun. Lisää voita ja ruskista lihapalat nopeasti vapaalla pannunpuoliskolla.
-
Lisää loppu suola, mustapippuri, sinappi ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kasaan hetki.
-
Tarjoa suolakurkun, punajuuren ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.