Itse tehty maustetahna takaa indonesialaisen rendangin maun. Kattilaan haudutuksen ajaksi laitettava kanelitanko luo autenttista makua.
Vege-rendang
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Kuori valkosipulit. Poista chileistä kannat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.
-
Siirrä tahna kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
-
Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä limetinlehdet, kanelitanko, fariinisokeri ja suola.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruoan hautua kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoitellen.
-
Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Mitä tarkoitetaan sanalla "vege" siellä Suomessa? Usein ohjeissa lukee vege. Minusta olisi selvempää jos käytettäisiin sanoja vegaaninen ja vegetaarinen.
Vielä kysyisin että mikä kasvisproteiini sopisi tähän härkiksen tai nyhtökauan sijaan, kun täällä niitä ei ole saatavilla enkä oikeastaan erikoisemmin pidä teollisesti valmistetuista lihankorvikkeista.
Hei! Vege tarkoittaa ainakin täällä Sopassa vegaanista. Täysin yleistynyttä tapaa Suomessa ei taida oikein olla. Reseptissä voisi käyttää kikherneitä, jotka sopivat yleensä kaikkeen. Toinen vaihtoehto voisi olla soijarouhe tai -suikaleet.