
Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.
Donitsit mielletään usein vappuun kuuluvaksi herkuksi, mutta niistä saa myös helpon ja hauskan kesäherkun grillissä valmistaen.
Kaupan sokerikuorrutteiset pikkudonitsit sopivat tähän tarkoitukseen parhaiten. Niiden pinnalla oleva sokeri hieman sulaa ja karamellisoituu rapeaksi pinnaksi sisältä pehmeille ja lämpimille donitseille.
Tämä jälkkäri on kuin makea bagel, sillä donitsit halkaistaan ennen grillissä lämmittämistä. Toinen puolikas sivellään grillin jälkeen vadelmahillolla, päälle pursotetaan kermavaahtoa ja laitetaan muutama tuore vadelma. Sitten vain kansi päälle ja donitsibagel on valmis.
Grillatut donitsit
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.
-
Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.
Taasko näitä yhteensopimattomien makujen pöllöyksiä? Tämä on joskus ollut vakavasti otettava ruokapalsta.