Sulatejuusto ja tuorejuusto pyöristävät lihapadan, joka saa hautua uunissa kolmekin tuntia. Paprikakuutiot tuovat pataan kaivattua särmää.
Lihapata à la Ile
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa paisti kuutioiksi (n. 2 cm x 2 cm). Paista lihakuutioita voissa pannulla pari minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta paprikajauheella, yrttisuolalla ja pippurilla. Siirrä lihat uuninkestävään, kannelliseen pataan.
-
Leikkaa pekoni ja paprika kuutioiksi. Paista pekonikuutioita pannulla pari minuuttia, lisää paprika ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Kaada pekonit ja paprikat pataan lihojen joukkoon.
-
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon fondi. Kaada neste pataan, laita kansi päälle ja anna padan hautua uunissa noin 3 tuntia.
-
Lisää joukkoon tuorejuusto sekä sulatejuusto nokareina. Anna padan hautua uunissa kannella peitettynä vielä noin tunnin ajan. Nosta pata uunista ja jätä kansi päälle, kunnes lisukeperunat ovat valmiit.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat, halkaise ne pitkittäin ja laita pellille. Sivele leikkuupinnat öljyllä ja lisää mausteet. Paahda perunoita uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.