
Pue carbonara kesäasuun herneiden, basilikan ja lehtipersiljan avulla. Raskas pekoni korvataan ilmakuivatulla kinkulla.
Kesäcarbonara
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä voissa keskilämmöllä pannussa muutama minuutti. Lisää herneet ja paista sekoitellen muutama minuutti.
-
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Raasta parmesaani munien joukkoon. Lisää kerma, suola, pippuri ja chili. Sekoita tasaiseksi.
-
Hienonna yrtit ja revi kinkku suupaloiksi.
-
Valuta pasta siivilässä ja laita se takaisin kattilaan. Lisää muna-kermaseos, yrtit ja kinkkupalat. Sekoita. Viimeistele burratalla ja oliiviöljyllä. Ripottele parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.
Keksikää ruokaljille joku oma nimi. Carbonaran kanssa tällä on yhteistä vain pasta. Siinä ei ole sen kummemmin pekonia kuin ilmakuivattuakaan eikä etenkään kermaa.