
Pienen jälkipotkun omaavat suklaakeksit ovat täydellisiä pimeneviin syysiltoihin. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ennen paistamista, niin kekseistä tulee tasaisempia.
Suklaakeksit saavat syksyllä uutta makua ja kevyttä potkua mustapippurista. Tumman suklaan ja pippurin yhdistelmä on toimiva ja harmoninen, ja näissä kekseissä se on parhaimmillaan.
Käytä kekseissä ehdottomasti kokonaisia pippureita, jotka jauhat morttelissa karkeaksi. Myös pippurimyllyllä jauhettu pippuri käy, mutta maustepussin valmiissa jauheessa ei ole samanlaista makua. Suklaata tulee keksitaikinaan niin sulatettuna kuin rouheenakin, joten kekseissä on mukavaa rakennetta.
Valmiin keksitaikinan kannattaa antaa rauhassa asettua jääkaapissa, jolloin keksit leviävät paistettaessa tasaisemmin. Suola ja pistaasipähkinät viimeistelevät nämä tumman tuhdit keksit.
Mustapippuri-suklaakeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata 300 g suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa sivuun odottamaan. Rouhi loppu suklaa veitsellä. Rouhi pippurit morttelissa karkeaksi jauheeksi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella niin, että sokeri sekoittuu kokonaan voihin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Yhdistä jauhot, sooda, pippuri ja muut mausteet keskenään. Siivilöi seos voi-sokerivaahtoon, kaada myös siivilään jäävät pippurit taikinaan. Sekoita varoen tasaiseksi, ettei kuohkeus katoa.
- Valuta sula suklaa taikinaan, sekoita ja lisää rouhittu suklaa. Peitä kulho kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa noin 1 tunti.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä palat palloiksi. Laita ne kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paina noin 2 cm:n paksuisiksi.
- Rouhi pistaasit ja jaa ne suolan kanssa keksien pinnalle. Paista keksejä 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat päältä rapeita mutta sisältä vielä hieman pehmeitä.