Itävaltalainen pienemmän koon valkoviini on loistava valinta saaristohenkiselle aterialle, jossa pääosassa ovat tuoreeltaan paistetut muikut tai silakat.
Mikä? Itävallan Kamptalissa tehty Jurtschitsch Grüner Veltliner Löss 2020, 9,98 e / 0,375 l.
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/vk31.jpg?itok=JegzIlD6)
Millainen? Tämä viini valloittaa rapsakalla hedelmäisyydellään. Makupaletista voi löytää sitrushedelmiä, vihreää omenaa ja valkoherukkaa. Jälkimaussa on lempeää pippurisuutta.
Minkä kanssa? Kuiva, ryhdikkään hapokas ja raikas valkoviini nostaa kala- ja äyriäisruokien makua samaan tapaan kuin tiraus sitruunamehua. Tarjoa paistettujen silakoiden ja muikkujen tai toast skagenin kanssa.
Lisää ajankohtaisia viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.