Kun vesimelonin marinoi soijassa, seesamiöljyssä ja norilevässä, saa aikaan tonnikalaa muistuttavan sushi- tai sashimiherkun. Ohje on todella helppo, mutta marinointi vaatii aikaa.
Katso video vesimelonisashimin valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/ChE6WETIIPm/
Vesimelonisashimi eli watermelon tuna
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko puolikas vesimeloni noin 2 cm paksuiksi paloiksi.
- Tee marinadi. Hienonna nori-arkki ja sekoita se soijan ja seesamiöljyn joukkoon. Lisää vesimelonin palat ja sekoita ne huolellisesti marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta vesimelonipalat marinadista pellille ja paista noin tunnin ajan, kunnes rakenne on tiivistynyt ja kalamainen. Sivele halutessasi loppu marinadi valmiiden palojen päälle. Anna jäähtyä.
- Kierittele jäähtyneet melonipalat seesaminsiemenissä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile sushiriisin kanssa nigirien tapaan tai sashimina soijaan kastettuna.