Glorian ruoka & viini 7/2022

Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Korealaisittain valmistettuja kesäkurpitsoja, sieni-perunapizzaa ja rapeita chilisilakoita. Mehevää omenakakkua tuorejuustotäytteellä. Uusi Glorian ruoka & viini saa satokauden maistumaan.

Tänä vuonna omenapuut todella notkuvat hedelmien painosta. Omenajuttuumme on koottu monta uutta reseptiä, joiden avulla kotoisista ompuista voi nauttia niin padan kuin leivonnaisten muodossa. Sesongin odotetuin leipomus on amerikkalaisen porkkanakakun tyyliin valmistettu omenakakku, jota mehevöittää ihana tuorejuustokuorrutus.

Kun sateet saapuvat, on toivottavasti luvassa myös hyvä sienisyksy. Sienet & viini -jutustamme löydät ohjeet sesongin herkullisimpiin sieniruokiin, viinisuosituksia unohtamatta. Sieni-perunapizzaa on ainakin ehdottomasti kokeiltava. Seurassa maistuu lasillinen viileää grüner veltlineriä.

Sesongin maku -sarja on tällä kertaa omistettu kesäkurpitsalle, josta nautitaan mehevänä paistoksena, korealaisittain maustettuna sekä brownien muodossa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Chilinrakastajalle on luvassa sivukaupalla luettavaa. Chilioppaassa uppoudutaan erilaisten chililajikkeiden maailmaan, sekä hurahdetaan syksyn kuumimpiin herkkuihin. Jemeniläinen zhough-kastike maistuu upealta tahinilla maustettujen kanavartaiden seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehdestä löytyy viisi arkikelpoista salaattia, jotka ovat saaneet inspiraationsa klassikoista. Tabboulehin pohjoinen versio syntyy kaurasta ja caesarsalaatissa yllättää ruis.

Eikä syksyä ilman säilöntää! Puolukkajuoma, fermentoidut valkosipulinkynnet ja salviasuppikset ovat kaikki maultaan odottamisen arvoisia.

Lehden lopussa tutustutaan Luoteis-Espanjan Galiciaan, joka hemmottelee viini- ja ruokamatkailijaa ylenpalttisesti. Tunnettujen herkkusuiden Eurooppa-vinkit ovat myös koukuttavaa luettavaa.

Ihanaa alkavaa ruokasyksyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla