
Satokauden salaattikulhossa rouskuvat omenat, pähkinät ja punakaali. Hapokas omena tuo juuri sopivaa särmää täyeläiseen kvinoasalaattiin.
Kuitupitoinen salaatti pitää nälän poissa pitkään. Salaateissa kannattaa hyödyntää sen hetkisen sesongin kasviksia, kuten tässä oheisessa salaatissa tehdään.
Omenaa ja kaalia sisältävä salaatti hakee makunsa toiselta puolelta maailmaa, nimittäin Kaakkois-Aasiasta. Maapähkinävoista, kookosmaidosta ja mausteista tehty satay-salaatinkastike on ihanan täyteläinen ja juuri sopiva lisä hapokkaalle omenalle sekä salaatin proteiinina toimivalle broilerille.
Pohjaksi tähän salaattiin keitetään kvinoaa, joka maustetaan korianterilla. Korianterin lisäksi myös hieman anismaista thaibasilikaa käytetään salaatin viimeistelyyn.
Sataybroileri-kvinoasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä lämpimällä vedellä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita kypsän kvinoan joukkoon öljy ja hienonna joukkoon korianteri.
-
Tee kastike. Laita maapähkinävoi, kookoskerma, currytahna, tamarindi ja soija kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä ilman kantta välillä sekoitellen muutama minuutti.
-
Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada puolet sataykastikkeesta kulhoon ja pyörittele broilerit siinä. Viipaloi broilerit.
-
Huuhtaise omenat ja viipaloi ne. Purista päälle limettimehua.
-
Suikaloi kurkku. Leikkaa kaali ohuenohuiksi viipaleiksi. Lisää kaalille hieman suolaa ja rutistele kaalia.
-
Laita kulhon pohjalle keitettyä kvinoaa. Nosta päälle broileria, omenaa, kurkkua ja kaalia. Lisää loput pähkinäkastikkeesta, kaali ja yrtinoksat.
-
Viimeistele limetillä, hienonnetulla sipulilla, seesamiöljyllä ja suola- tai maapähkinöillä.
Vinkki Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista satay-kastiketta.