
Mabodon muistuttaa hieman kiinalaista mapo tofua, mutta on maultaa miedompi. Kulkeutuessaan Kiinasta Japaniin, polttavat sichuanpippurit ovat jääneet matkasta.
Mabodon eli jauheliha-tofukastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuutioi paprika.
-
Kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetki pannulla öljyssä. Lisää jauheliha. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää paprikat ja gochujang. Paista kypsäksi.
-
Kaada pannulle kanaliemi, soija ja sake. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Kuutioi tofu ja lisää se joukkoon.
-
Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan. Lisää suurus pannulle ja sekoita. Keitä keskilämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes kastike saostuu.
-
Hienonna pinnalle kevätsipulia. Tarjoa riisin kanssa.