Borssikeitto on klassinen ukrainalainen kasviskeitto. Siinä on aina kaalia ja punajuurta, sekä tässä versiossa myös perunaa ja papuja.
Borssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.
-
Kuori perunat, porkkana ja punajuuri. Leikkaa perunat kuutioiksi ja raasta porkkana ja punajuuri. Kuori ja kuutioi sipuli.
-
Pane perunakuutiot kattilaan kiehumaan.
-
Lämmitä sillä aikaa öljy paistinpannulla. Paista juuresraastetta ja sipulikuutioita käännellen keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose, sitruunamehu, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja lisää kattilaan puolikypsien perunoiden joukkoon.
-
Suikaloi kaali hyvin ohueksi. Valuta ja huuhtele pavut.
-
Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon valkokaali, pavut ja laakerinlehdet. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla.
Anna kiehua vielä 10 minuuttia matalalla lämmöllä. -
Tarjoa smetanan, hienonnettujen yrttien ja viipaloidun chilin kanssa.