Glorian ruoka & viini 1/2023

Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Glorian ruoka & viini -lehti on nyt entistäkin raikkaampi ja herkullisempi! Vuoden ensimmäinen numero on omistettu ruokatrendeille ja lempeille talviruoille.

Jos alkanut ruokavuosi tiivistettäisiin muutamiin sanoihin, ne olisivat turva, lämpö, tuttuus ja nostalgia. Pysähtyneisyys ei kuitenkaan uhkaa, sillä ruokaintoilijoilla on aina nälkä uudelle.

Vuoden ensimmäisen Glorian ruoka & viini -lehden sivuilta löytyy trendikooste, joka avaa ovet ja ikkunat ruokamaailman kiinnostaviin ilmiöihin. 

Kielellä ovat nyt ainakin huolella valmistetut nuudelit, kotoisa maustepippuri sekä maukkaat talviset perunaruoat. Leivontatrendien raikkaimmat tuulet puhaltavat puolestaan Ranskasta ja Japanista. Miso-banaanileipää ja korkeahuippuista marenkitorttua on ehdottomasti päästävä kokeilemaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehden Hyvässä seurassa -juttusarjassa päästään tällä kertaa mukaan Eero Ritalan keittiöön. Intohimoiseksi vegaanikokiksi tunnustautuva näyttelijä valmistaa gochujang-nuudeleita ja Ottolenghin inspiroimaa sienilasagnea, joka on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talven pinkki hetki on omistettu roseeviineille ja niiden seuraan sopiville runsaanmakuisille salaateille. Paahdettu maalaissalaatti ja paistetulla tofulla höystetty punakaalislaw eivät jätä ketään nälkäiseksi. Salaatin kanssa korkataan pullo roseeta, jota monipuolisempaa ruokaviiniä saa etsiä.

Ihanat aamiaiskulhot tekevät kiireettömistä viikonloppuaamuista entistä parempia. Herkkuaamiainen hoituu yhden kulhon taktiikalla. Turkkilaiset aamiaismunat, keisarin lettukulhot ja laskiaispuuro saavat makunystyrät matkaamaan ympäri maailman.

Alle puolessa tunnissa valmistuvat ruoat sävelletään nyt pakastearkun aarteista. Vegaaninen ranupelti, pelmenikeitto ja kookos-kalacurry todistavat, että satsaus pakastimen sisältöön kannattaa, sillä pakasteista saa hetkessä huippuhyvää ruokaa.

Lehden herkullisen sisällön kruunaa uudistunut, entistä raikkaampi ulkoasu. Vuoden aikana on luvassa uusia juttusarjoja, jonka aloittaa tästä lehdestä löytyvä Pöytäkeskustelu.

Ihanaa alkanutta ruokavuotta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla