Ruusun terälehdet ja kaneli loihtivat hilloon ihanan eksoottisen vivahteen.
Raparperi-mansikkahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota ruusun kukinnoista terälehdet.
- Huuhtele ja pilko raparperit. Perkaa mansikat, halkaise isommat ja jätä pienet kokonaisiksi.
- Laita marjat, raparperit ja terälehdet kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon sokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori vaalea vaahto pinnalta.
- Lisää keitokseen ruusuvesi ja kaneli. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä hillo viileässä.
Vinkki! Voit korvata ruusun terälehdet ruusuvedellä. 1–2 rkl riittää tuomaan hilloon ruusun makua.