Glorian ruoka & viini 7/23
Loppukesä on ruokasesongeista rehevin. Uusi Glorian ruoka & viini kattaa pöytään kauden ihanimmat kasvisruoat ja omenapiirakat. Eikä elokuuta ilman säilöntää, josta nautitaan tällä kertaa purkki kerrallaan.
Kun satokausi on parhaimmillaan, keittiössä kokataan kasvisten koko väriskaalalla. Porkkana-vuohenjuustopasta, maapähkinä-currykeitto ja hernehummuksella höystetty tomaatti-jyväsalaatti saavat alkavan arjen maistumaan.
Viikonloppuna houkuttavat persialaisesta keittiöstä inspiroituneet herkut, jotka tulvivat aromaattisia makuja ja yrttejä. Ruoissa alkupaloista lammaspataan tuntuu happaman puraisu. Samaan pöytään sopii luonnollisesti riisiruokien kuningas tahdig, jonka ihanuus perustuu rapeaksi paistuneeseen riisikerrokseen.
Hämärtyviin kesäiltoihin sopii lisäksi elokuinen menu, jonka maut on täsmätty roseeviinien seuraan. Kreikkalaiset kesäkurpitsat, paahdetut porkkanat ja ranskalainen tomaattipiirakka sopivat tarjolle yhdessä tai erikseen. Jutusta löytyvät sekä annoksille täsmätyt viinisuositukset että yksi roseeviini, jolla pärjää läpi koko aterian.
Lehden leivontajuttu on omistettu rennoille omenapiirakoille. Kaikki ihanat leivonnaiset omena-toscapiirakasta omena-pekonipiirasiin valmistuvat pellillä. Kotoisten makujen ystävän ei kannata ohittaa pehmeää pullapohjaista omenagalettea.
Eikä elokuuta ilman säilöntää. Tällä kertaa kesän maut säilötään talteen rennosti purkki kerrallaan.
Herkullista satokautta!
PS Lehdestä löytyy myös vaihekuvallinen ohje täydelliseen melanzane alla parmigianaan. Ehkä tässä on uusi luottoreseptisi?