
Kirpeät syyspäivät ja rubiininpunainen, höyryävän lämmin soppa kuuluvat yhteen.
Punajuuri-linssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta punajuuret etikkaliemestä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella soseeksi.
- Kuori ja raasta porkkanat ja omenat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit kuullottumaan. Lisää joukkoon porkkana- ja omenaraaste, hauduta 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon punajuurisose, vesi, liemikuutiot, mausteet, hunaja ja suola. Hauduta keittoa puolisen tuntia.
- Huuhtele linssit ja pilko kaali. Lisää ne soppaan ja kypsennä keittoa 10 minuuttia.
Vinkki! Lusikoi joukkoon ranskankermaa pehmentämään makua.