Glorian ruoka & viini 8/23
Lindströmin karitsapihvejä, sienipiirakkaa ja sydänsurujen kakkua. Ranskalaisen bistron herkkuja ja ihania viinejä. Uusi Glorian ruoka & viini -lehti avaa oven herkulliseen syksyyn!
Kuinka hauki haudutetaan meheväksi? Entä kuinka valmistetaan klassinen punaviinikastike tai paistetaan entrecôte-pihvi? Uudessa Glorian ruoka & viini -lehdessä otetaan perustaidot haltuun. Mestarien opeilla teet seuraavasta risotostasi ihanan kermaista ja saat kuhafileeseen rapean pinnan.
Eikä klassisista keittiötaidoista voi puhua kurkistamatta Ranskaan! Viinin kanssa -jutussa lainataan ranskalaisen bistron parhaat maut lasiin ja lautaselle. Aterian alkuun maistuvat mehevät kampasimpukat, joita seuraa annos annanperunoita ja ruskistetulla voikastikkeella silattua siikaa. Jälkiruoaksi keikautetaan iki-ihana tarte tatin, jonka makua korostaa suolakaramelli.
Maailmalta matkataan kotoisaan syksyyn. Sesongin maku -juttu on omistettu kotimaiselle karitsalle, joka on juuri nyt parhaimmillaan. Kauden kasvikset nautitaan puolestaan lämmittävien keittojen muodossa, jotka kaikki valmistuvat alle puolessa tunnissa.
Hyvässä seurassa -juttusarjassa kyläillään nyt kirjailija Antti Heikkisen keittiössä. Antin hellalla porisee jänispata, jota odotellessa haukataan aitoa savolaista perunarieskaa.
Ilmojen viiletessä on ihanaa leipoa muutakin. Kokosimme lehteen kakkuohjeet, jotka ovat kulkeneet reseptivihoissa, suvuissa ja kaverilta kaverille jo kauan. Minkä pyöräytät ensimmäisenä: sydänsurujen kakun, ihanne- vai murukahvikakun?
Eikä syksyä ilman sienipiirakkaa. Ohjeellamme leivot mureapohjaisen piirakan mistä tahansa pannuvalmiista metsäsienistä.
Ihanaa ruokasyksyä!
PS Haaveiletko matkasta Pariisiin? Katso lehden lopusta ravintola- ja kahvilatärpit kulinarismin keskipisteeseen!