
Valmista kerralla isompi satsi rouskuvia kaaleja. Lisäämällä joukkoon pastaa ja kananmunia, saat maukkaan ja tuhdin salaatin.
Pasta-kaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta kypsäksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä.
-
Keitä munat koviksi noin 7–8 minuutin ajan. Kuori ja leikkaa puoliksi.
-
Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi tai viipaleiksi. Kuori porkkanat ja vedä niistä sen jälkeen kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Kääntele pasta, marinoitu kaali, tomaatit ja porkkanasuikaleet salaatiksi. Laita munanpuolikkaat salaatin päälle ja mausta ne ripauksella suolaa ja pippuria. Rouhi manteleita pinnalle.
Marinoitua kukka- ja lehtikaalia
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta kukkakaali raastinraudan karkeimmalla terällä. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Rullaa suikaleiden yli muutaman kerran kaulimella voimakkaasti painaen.
-
Kuori ja raasta kurkuma sekä inkivääri. Sekoita joukkoon öljy, etikka, hunaja ja suola. Lisää marinadi kaalien joukkoon ja sekoita huolellisesti.