
Mehevän voileipäkakun kerroksissa on pikkelöityä kurkkua, fenkolia ja täyteläistä savulohta.
Savulohikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista täytteet. Pese ja halkaise kurkku kahtia. Halkaise toinen puolikas pitkittäin ja koverra siemenet teelusikalla. Raasta kurkunpuolikas karkeaksi raasteeksi.
- Halkaise fenkoli. Leikkaa pois kantapala ja kuivat päät. Lohko fenkoli ja raasta raastinraudan viipalointiterällä ohuiksi lastuiksi. Pilko lastut vielä pienemmiksi paloiksi.
- Paahda korianterinsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti. Rouhi siemenet. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu.
- Yhdistä kurkkuraaste, fenkoli, korianterinsiemenet, sitruunankuoriraaste, puolet mehusta, suola, sokeri ja pippuri.
- Pilko savulohi ja ruohosipuli. Notkista tuorejuusto ja jugurtti. Lisää joukkoon lohi ja ruohosipuli, sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kostutusta varten loput sitruunamehusta, öljy ja suola.
- Kokoa kakku leikkuulaudalla. Lado kolme paahtoleipäpalaa vierekkäin. Levitä päälle reilusti savukalatäytettä. Lado päälle toinen kerros leipiä. Levitä kerros kurkkutäytettä. Levitä kolmas leipäkerros ja kostuta leipiä sitruunaöljyllä. Jatka näin kerros kerrokselta.
- Vuoraa kakku leivinpaperilla ja laita kevyt leikkuulauta painoksi. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
-
Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto ja jugurtti. Levitä kuorrutus lastalla kakun reunoille ja pinnalle.
-
Koristele kakku ennen tarjoilua hienonnetulla ruohosipulilla, ohuilla kurkkulastuilla ja sitruunamelissalla.