Mehevän toscakakun salaisuus on taikinan joukkoon upotetuissa raparperinpaloissa.
Raparperi-toscakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Aseta irtopohjavuoan (∅ 22 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat margariinilla.
-
Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen mantelimaidon kanssa. Kaada taikina vuokaan.
-
Sekoita sokeri ja raparperipalat ja lisää vuokaan taikinan päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
-
Valmista kuorrutus. Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, kaurakerma ja vehnäjauhot. Kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon mantelilastut. Levitä kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista vielä 8–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Irrota irtopohjavuoasta ja nosta kakku tarjoiluvadille.