
Provencen grillipihvi ja sauce vierge, Dijonin grillikana sekä kesäkurpitsaveneet ja chilivoi. Glorian ruoka & viini tuo grillikesään ripauksen Etelä-Ranskan hehkua!
Kesä alkaa grillin äärellä. Nyt kuumilla ritilöillä tirisevät mehevät pihvit, jotka on maustettu ranskalaisin yrtein. Juhannuksena grilliin nostetaan puolestaan dijonmarinoidut kanankoivet ja chilivoilla silatut kesäkurpitsat. Niiden valmistumista odotellessa maistuu klassikkoherkku valkosipulileipä makoisan vuohenjuustodipin ja kurkkucrudon kanssa.
Grillaajalle on luvassa myös resepti takuulla meheviin ribseihin. Salaisuutena on kuuma olutkylpy, joka kypsentää ja mureuttaa ribsit grillivalmiiksi.
Max 30 min -juttu on omistettu eteläranskalaisille mauille. Punaisessa kalakeitossa on bouillabaissen henki ja salaatti valmistetaan nizzalaisittain. Myös socca-kikhernelettuja on ehdottomasti päästävä maistamaan.
Provencen herkut maistuvat piknikilläkin. Mehevät pan bagnat -leivät tarjotaan ratatouillesalaatin ja marinoitujen oliivien kanssa. Retkikoriin sujahtaa tietenkin myös pullo viileää roseeta.
Viinin kanssa -jutussa nautitaan kesän klassikkoherkuista uusin maustein. Mukana on ohje niin perunasalaattiin kuin raikkaaseen juhannusloheen. Viineissäkin kaava on mutkaton. Hanapakkauksista löytyy monta laadukasta vaihtoehtoa ison seurueen tarjoiluun.
Eikä kesäkuuta ilman raparperipaistosta, mansikkakakkua tai kirsikoita! Kansien välistä löydät leivontaohjeet alkukesän pieniin ja isoihin juhliin.
Makoisaa kesää!
PS Suunnitteletko reissua Tallinnaan tai Tukholmaan? Lue lehdestä vinkit matkaa varten!