Kodin Kuvalehti on lisännyt 1188 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Suussa sulava pari: lämmin ohrarieska ja tuore yrttivoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
10 min + 8½ t
Vaikeustaso
Helppo

Ohrarieska

Ainekset

1
l
piimää
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kermaviiliä
1
muna
1
dl
kaurahiutaleita
tl
suolaa
75
g
voita sulatettuna

Työvaiheet

  1. Turvota ohrasuurimoita yön yli piimässä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Sekoita ohrasuurimoiden joukkoon loput ainekset. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista rieska kypsäksi noin 30 minuuttia.

Vinkki! Ylijäävä rieska kannattaa pakastaa palasina.

Yrttivoi

Ainekset

100
g
voita
½
dl
ruohosipulisilppua
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
persiljaa silputtuna
½
dl
basilikaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Silppua yrtit. Sekoita ne notkean voin joukkoon. Tarjoa rieskan levitteenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1188 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Pikkutomaatit ovat pitsan päällä makeita kuin kirsikat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + 2–3 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapitsat

Ainekset

4
pakastettua pitsataikinapalloa, esim. Fazer (yht. 600 g)
Tomaattikastike
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
1
rkl
ndujaa eli salamilevitettä
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
pilkottua rosmariinia
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouheena
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
rosmariinin oksia

Työvaiheet

  1. Ota taikinapallot sulamaan huoneenlämpöön 2–3 tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
  2. Lisää tomaattimurska kattilaan. Lisää joukkoon nduja, silputtu valkosipuli ja rosmariini. Hauduta kastiketta 20 minuuttia, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi pitsalle.
  3. Lisää balsamico, suola ja pippuri. Anna jäähtyä.
  4. Laita pelti uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  5. Kauli taikinapalloista pitsapohjat leivinpaperille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja revi mozzarellaa. Lisää kirsikkatomaatit ja rosmariinin oksat.
  6. Vedä pitsat leivinpaperin avulla kuumalle uunipannulle. Paista noin 10 minuuttia.

Vinkki! Tomaattikastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3410 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Jos himoitset paistopisteiden valkosipulivoipatonkia, ihastut tähän kotiversioon ikihyviksi. Patongin täytteeksi tuleva voi sekoitetaan paahdetuista valkosipulinkynsistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus, kypsennys ja jäähdytys 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulivoipatongit

Ainekset

1
annos taikinaa (ks. ohje)
TÄYTE
2
(pienehköä) valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
125
g
voita huoneenlämpöisenä

Työvaiheet

  1. Valmista ja kohota taikina ohjeen mukaan.

  2. Kaada taikina alustalle ja jaa se 4 palaan. Pyörittele palat pellin pituisiksi patongeiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle kahdelle pellille (2 patonkia per pelti). Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

  3. Leikkaa valkosipulien suiposta päästä pieni lakki pois. Kaada loraus oliiviöljyä sipuleiden sisään. Laita sipulit leivän viereen pellille.

  4. Kypsennä patonkeja ja valkosipuleja 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna patonkien jäähtyä 15–20 minuuttia ennen täyttämistä.

  5. Purista valkosipulinkynnet kuoresta kulhoon ja hienonna niiden rakenne haarukalla. Hienonna lehtipersilja ja lisää se voin kanssa valkosipulinkynsien joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

  6. Leikkaa patonkeihin syviä viiltoja noin 1½ cm:n välein. Jaa täyte patonkien viiltoihin. Jos täytettä jää yli, hiero loppu patonkien päälle. Paahda patonkeja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Tarjoa heti. Vinkki Valkosipulia saa olla täytteessä reippaasti, sillä paahtaminen tekee sen mausta pehmeän.

Perusleipätaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
½
dl
öljyä
n. 12–13
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele joukkoon hiiva. Sekoita sokeri, suola ja öljy joukkoon. Alusta jauhot nesteeseen. Sämpylä- ja patonkitaikina saa jäädä aavistuksen pehmeämmäksi kuin leipätaikina. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia.

  2. Anna taikinan kohota liinan alla 30–40 minuuttia ja leivo sitten leiviksi, patongeiksi tai sämpylöiksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1188 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Puurontähteet jalostuvat vohveleiksi, jotka maistuvat paksun jugurtin ja raikkaiden sitrusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puurovohvelit

Ainekset

6
dl
kylmää kaurapuuroa
2
munaa
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
4
mandariinia
2
appelsiinia
1
verigreippi
4
dl
turkkilaista jugurttia
(1
rkl
sokeria)
n. 1½
dl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jos puuro on suolatonta, lisää myös 1 tl suolaa.
  2. Valmistele lisukkeet. Kuori ja viipaloi hedelmät. Mausta halutessasi jugurtti sokerilla.
  3. Paista taikina kauniin ruskeiksi vohveleiksi vohveliraudalla. Sipaise raudan paistopinnoille öljyä pullasudilla ennen jokaisen vohvelin kypsennystä.
  4. Nauti vohvelit kuumina ja rapeina jugurtin, sitrusten ja juoksevan hunajan kera.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös lettuja, mutta käytä paistamisessa vähän tavallista enemmän rasvaa.

Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-tiikerikakku

Ainekset

3
dl
grahamvehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3
banaania
2
kananmunaa
2
dl
makeuttamatonta omenasosetta
½
dl
hunajaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
100
g
sulatettua tummaa suklaata
VUOAN VOITELUUN
1
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.

  3. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.

  4. Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.

  5. Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.