
Pikkutomaatit ovat pitsan päällä makeita kuin kirsikat ja näyttävätkin vähän samalta.
Helpot tomaatti-mozzarellapitsat
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pitsataikinapallot sulamaan huoneenlämpöön 2–3 tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
- Tee kastike. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää joukkoon nduja-tahna, silputtu valkosipuli ja rosmariini. Hauduta kastiketta 20 minuuttia, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi pitsalle.Â
- Mausta kastike balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
- Laita pelti uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kauli taikinapalloista pitsapohjat leivinpaperille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja revi mozzarellaa. Lisää kirsikkatomaatit ja rosmariinin oksat.
- Vedä pitsat leivinpaperin avulla kuumalle uunipannulle. Paista noin 10 minuuttia.
Vinkki! Tomaattikastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.