Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Tarjoa rapeat kukkakaalit hummuspediltä ja dippaa niitä matkalla haukattavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikukkakaali

Ainekset

1
pkt (300 g)
tofua, esim. Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia
1
kukkakaali
dl
bbq-kastiketta
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
rkl
(seesami)öljyä
1
prk
hummusta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tofu pitkittäin kolmeksi siivuksi. Taittele talouspaperi tofupalojen päälle. Aseta leikkuulauta päälle painoksi 10 minuutiksi.
  2. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko ulkolehdet. Laita kukkakaalit ja lehdet kulhoon.
  3. Sekoita bbq-kastikkeeseen savupaprika ja suola. Pyöräytä kastike ja seesaminsiemenet kukkakaalin joukkoon.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Paista rapean kypsäksi noin 10 minuuttia.
  5. Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofu pannulla rapeaksi. Sipaise tofupaloille seesamiöljyä.
  6. Kuumenna uunin grillivastus. Lisää tofupalat kukkakaalien joukkoon ja grillaa 5 minuuttia.
  7. Tarjoa valmiin hummuksen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 334 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Voit valmistaa kaikki lempijuureksesi Hasselbackan perunoiden tyyliin. Korppujauhot ja parmesaani paahtuvat uunissa herkullisen rapeiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hasselbackan juurekset

Ainekset

4
punajuurta
2–4
pientä naurista tai hunajanaurista
2–3
pientä palsternakkaa
½
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
50
g
voita
1
dl (30 g)
parmesaania raastettuna
1
dl
korppujauhoja
2
rkl
tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
½
tl
paprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Kuori juurekset. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä leikkaa aivan ”pohjaan saakka”. Nosta juurekset uunivuokaan.

  2. Hiero juuresten pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske lämpötila 180 asteeseen.

  3. Yhdistä kulhossa pehmeä voi, raastettu parmesaani, korppujauhot, hienonnettu rosmariini ja paprikajauhe. Levitä seos juuresten päälle. Paista vielä 40–50 minuuttia 180 asteessa, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja pinta paahtuu rapeaksi.

VINKKI! Isoihin juureksiin on helpompi tehdä viillot, jos ne puolittaa ensin. Silloin ne myös kypsyvät nopeammin. 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Pikkutomaatit ovat pitsan päällä makeita kuin kirsikat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + 2–3 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapitsat

Ainekset

4
pakastettua pitsataikinapalloa, esim. Fazer (yht. 600 g)
Tomaattikastike
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
1
rkl
ndujaa eli salamilevitettä
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
pilkottua rosmariinia
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouheena
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
rosmariinin oksia

Työvaiheet

  1. Ota taikinapallot sulamaan huoneenlämpöön 2–3 tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
  2. Lisää tomaattimurska kattilaan. Lisää joukkoon nduja, silputtu valkosipuli ja rosmariini. Hauduta kastiketta 20 minuuttia, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi pitsalle.
  3. Lisää balsamico, suola ja pippuri. Anna jäähtyä.
  4. Laita pelti uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  5. Kauli taikinapalloista pitsapohjat leivinpaperille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja revi mozzarellaa. Lisää kirsikkatomaatit ja rosmariinin oksat.
  6. Vedä pitsat leivinpaperin avulla kuumalle uunipannulle. Paista noin 10 minuuttia.

Vinkki! Tomaattikastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Kun mietit, mitä tehdä eilen keitetyistä uusista perunoista, oikea vastaus on perunatortilla eli espanjalainen uunimunakas.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas pellillä

Ainekset

1
kg
keitettyjä varhaisperunoita
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Päälle
10
munaa
200
g
turkkilaista jugurttia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
1
ruukku lehtipersiljaa
Pinnalle
sipulinvarsia ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa sipulit renkaiksi. Hienonna varret.
  2. Levitä perunat ja sipulit varsia lukuunottamatta leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon jugurtti, suola ja pippuri.
  4. Hienonna lehtipersilja ja ripottele paahtuneiden perunoiden päälle. Lisää sipulinvarret ja kaprikset. Kaada päälle munakasseos. Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3410 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ruusukaalista syntyvä herkän makuinen sosekeitto sopii vaikka alkuruoaksi loppusyksyn juhlapöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 alkuruoka-annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaalikeitto

Ainekset

500
g
ruusukaaleja
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
7
dl
vettä
2
rkl
kasvifondia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat ja poista huonot lehdet. Ota kahdesta isoimmasta ruusukaalista irti lehtiä sen verran kun saat. Säästä ne keiton koristeluun. Paloittele loput kaalit.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  3. Kiehauta vesi kattilassa, lisää paloitellut ruusukaalit ja keitä 5 minuuttia. Lisää sipulit ja kasvifondi. Keitä muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

  4. Lisää tuorejuusto nokareina ja kuumenna keittoa matalalla lämmöllä, kunnes juusto on liuennut. Mausta keitto mustapippurilla. Ripottele annosten pinnalle paahdettua sipulia ja koristele ruusukaalin lehdillä.

Vinkki Vaihda tuorejuusto halutessasi vegaaniseen versioon.